Öğretmen olmak için geldi, suç örgütü lideri oldu: En az 200 kişiyi 100 milyon lira dolandırdı
Nevşehir’de Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencisi B.D., sahte kripto yatırım sitesi kurarak 19 ilde 200’den fazla kişiyi yaklaşık 100 milyon lira dolandırdı. Polis ekiplerinin yürüttüğü kapsamlı operasyonda çete lideri ve 25 üye tutuklanırken, çok sayıda dijital materyal, araç, banka ve kripto hesaplarına el konuldu. Operasyon, sahte kripto sitelerine para yatıran mağdurların ihbarıyla başladı ve örgütün Türkiye genelinde faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.
Öğretmen olmak için geldiği Nevşehir’de sahte kripto yatırım sitesi kurarak 200’den fazla kişiyi 100 milyon lira dolandıran çete lideri ile birlikte 25 kişi tutuklandı.
Sahte kripto yatırım sitesi ve Telegram grupları üzerinden sahte ilanlarla ürün satışı yaptı
Nevşehir’de sahte kripto yatırım sitelerine para yatıran 19 kişinin ihbarı üzerine çalışma başlatan Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çete liderliğini Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Fen Bilgisi öğretmenliği bölümünde okuyan B.D.’yi teknik ve fiziki takibe aldı. Polis ekipleri B.D. isimli öğrencinin kurduğu çetenin 19 ilde yaklaşık 200 kişinin aynı yöntemle dolandırıldığını tespit etti. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmada, örgüt üyelerinin sahte kripto yatırım sitesi ve Telegram grupları üzerinden sahte ilanlarla ürün satışı yaparak vatandaşları dolandırdığı tespit edildi. Örgüt lideri olduğu belirlenen ve Nevşehir’de Fen Bilgisi Öğretmenliği okuyan B.D. isimli şahsın, elde edilen gelirleri kripto para borsalarına ve soğuk cüzdanlara aktardığı, örgüt üyeleri arasında sık sık para transferi yapıldığı ortaya çıktı.
39 örgüt üyesi gözaltına alındı
Operasyon için düğmeye basan ekipler Nevşehir, Kayseri, Aksaray, Adana, İzmir, Bingöl, Hakkari, Van, Bursa, Çanakkale, Gaziantep, Siirt, Osmaniye, Konya, Antalya, İstanbul, Zonguldak, Hatay ve Ankara illerinde 19 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 39 örgüt üyesi gözaltına alınırken, şüphelilerin suçtan elde ettiği düşünülen paralara, iki adet araca, çok sayıda dijital materyale, cep telefonları ve bilgisayarlarına, banka hesaplarına ve kripto hesaplarına el konuldu. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından şüpheliler adli makamlara sevk edildi.
Adli makamlara çıkarılan şüphelilerden çete lideri B.D. ile birlikte 25 kişi tutuklanırken; 4 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi, 9 kişi de serbest kaldı.