Omicron'a yakalanmıştı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın COVID-19 testi negatif çıktı
Prof. Dr. Serkan Topaloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son iki gündür yapılan COVID-19 testlerinin negatif çıktığını açıkladı. Sosyal medyadan açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Allah’a hamdolsun, son iki gündür yaptırdığımız testler negatif çıktı" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs test sonuçları negatif çıktı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doktoru Prof. Dr. Serkan Topaloğlu, yaptığı açıklamada, Erdoğan'a 5 Şubat'ta başta ses kısıklığı olmak üzere bazı semptomlar göstermesi üzerine yapılan COVID-19 test sonucunun pozitif çıktığını hatırlattı.
"İki gündür yaptığımız testler negatif çıktı"
Son iki günde yapılan testlerin sonuçlarının negatif olduğunu dile getiren Topaloğlu, "Son iki gündür yaptığımız PCR testleri negatif çıktı. Ben çok yakın bir zamanda hatta yarın Sayın Cumhurbaşkanımızın rutin programına döneceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın COVID-19 sürecini rahat atlatmasında aşının etkili olduğunun altını çizen Topaloğlu, "Aşının kesinlikle çok etkili olduğunu düşünüyoruz. Pandeminin başından beri Cumhurbaşkanımızın aşı konusundaki duruşu çok netti. Ülkemizde ilk aşı olan kişilerden Sayın Cumhurbaşkanımız. Bu davranışıyla da bütün vatandaşlarımıza örnek oldu zaten. Hatırlatma dozu da dahil bütün aşıları tamdı Sayın Cumhurbaşkanımızın. Özellikle sürecin bu kadar sorunsuz ve rahat geçirilmesinde aşının çok büyük katkı sağladığını düşünüyorum." diye konuştu,
"Destek olanlara şükranlarımızı sunuyorum"
Sağlık durumuyla ilgili Twitter'dan açıklama yapan Erdoğan da, "Allah’a hamdolsun, son iki gündür yaptırdığımız testler negatif çıktı.
Bu süreçte ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından dualarıyla, güzel mesajlarıyla bize destek olan kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim kılsın" dedi.
Eşi Emine Erdoğan'ın hastalığı hafif geçirdiğini de belirten Cumhurbaşkanı, "Eşim Emine Erdoğan Hanımefendi de hamdolsun hastalığı çok hafif belirtilerle geçiriyor. İnşallah kendisinin de testlerinin kısa süre içinde negatif çıkmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.