Ömrü kısa olsa da etkisi halen devam eden 6 Türk dizisi

HÜSNA KÖŞGER
Abone Ol

Bazı diziler 100 bölüm üzeri sürse de yayından kalktıktan bir süre sonra tarihin tozlu dizi dünyasında kaybolur gider. Bazı diziler de vardır ki 40 bölüm dahi sürse etkisini asla yitirmez.

Biteli yıllar oldu belki artık birçoğunun oyuncusunun saçlarına aklar düştü ya da bizim izlerken sahip olduğumuz yaşlara ulaşmış çocukları var.

Yine de onları her izleyişimiz de ya da haklarında en ufak bir şey duyduğumuz an, "Ne diziydi" ama diye iç geçirmeden duramıyoruz.

Yayın hayatı kısa olsa da etkisi halen devam eden 6 dizimizi sizler için bir araya getirdik. Nostalji yaşamaya hazır mısınız?

0. Baskül Ailesi

Toplamda 16 bölüm süren dizimiz; kilolarıyla barışık Baskül ailesinin ironik komedisini sunuyordu. İsimleri zayıflığı temsil eden fakat kendileri şişman olan aile kadınları, oldukça zayıf olan babaları Gürbüz ve Güven Pazarlama ile büyük bir diyet mücadelesi içerisindedir.

0. Çılgın Bediş

Sadece 80 bölüm sürdü ama karakterleriyle unutulmazlar arasına girmeyi başardı. Bediş ve hayalleri de bizim hayallerimiz oldu sahiplenip benimsedik.

0. Sıdıka

Ne müziğini ne de jeneriğini unutmamız mümkün değil. Sıdıka ve baskıcı ailesi arasında geçen komedi dizimiz, izleyenleri hem güldürür hem de düşündürürdü. Hasibe Eren bir nesil için hep Sıdıka olarak kalacak.

0. Yedi Numara

Toplamda 92 bölüm sürmüştü dizimiz. Komşuluk, aile olmak, insanı insan olmak için sevmek ve daha birçok şeyi öğrenmiştik. Bugün birçok sahnesini yeniden izlediğimiz de aslında ne kadar da kıymetli olduğunu hikayeleri içerisinde barındırdığına bir kez daha şahit oluyoruz.

0. Ezel

Dayı, Ezel, Eyşan ve diğerleri... Eyşanlar ölmez sözünü hayatımıza katan, belki de edebiyata farklı bir gözle bakmamızı sağlayan efsane dizi... Her bölümü ayrı bir ders niteliğinde olan dizimiz toplamda 79 bölüm sürmüştü.

0. İkinci Bahar

Şener Şen ve Türkan Şoray'ı yıllar sonra bir araya getiren dizi 37 bölüm sürse de, oyuncuları ve hikayesiyle hep unutulmazlar arasında kaldı. Samatya'yı biz onlarla sevdik. Ali Haydar ve Hanım, Ulaş ve Gülsüm... Acaba şimdi Samatya'da nasıl bir hayata sahiptirler?