OnePlus, 18:9 ekranlı yeni akıllı telefonunu tanıttı

BİLAL AKGÜNDÜZ
Abone Ol

Uygun fiyata amiral gemi seviyesinde telefonlar üreten OnePlus, bugün New York'ta bir tanıtım gerçekleştirdi. Etkinlikte, 18:9 ekrana sahip OnePlus 5T telefonu gün yüzüne çıkarıldı.

Bugün New York şehrinde düzenlediği etkinlikte basın mensupları ve hayanlarına hitap eden OnePlus, yeni akıllı telefonunu tanıttı. Çerçevesiz ekran olarak da lanse edilen yeni tasarım akımına dahil olan Çinli teknoloji girişimi, rakiplerinin fiyat yükseltmek için bahane ettiği 18:9 ekranı uygun fiyata tüketiciyle buluşturma vaadinde bulundu.

Genel özellikleri itibarıyla firmanın önceki telefonundan pek de farklı olmayan OnePlus 5T, 6 inç büyüklüğünde 2160 x 1080 piksel Optic AMOLED ekran, sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 835 çipset, 6/8 GB RAM, 64/128 GB hafıza, hızlı şarj desteğine sahip 3300 mAh pil ve Android 7.1.1 Nougat işletim sistemini beraberinde getiriyor.

En büyük değişim ekran ve kamerada

2017 akıllı telefon modasına uyarak daha uzun bir ekran kullanan OnePlus, genişliği 6 inçe ulaşan OLED panelle birlikte parmak izi okuyucusunu arkaya taşımak zorunda kalmış. Kapasitif düğmeler de böylece yerini yazılımsal kontrol çubuğuna bırakmış.

Kamera tarafında ön ve arkada 16 MP ana sensör tercihini değiştirmeyen Çinli üretici, OnePlus 5'te telefoto lens olan arka taraftaki ikinci kamerayı gece çekimleri için optimize edilmiş 20 MP'lik yeni bir sensörle değiştirmiş. Ayrıca tüketiciler düşünülerek 3,5 mm ses jakı kullanımı sürdürülmüş. Yeni bir dizayna geçiş yaparken selefinin eksik kaldığı konularda iyileştirilen OnePlus 5T, fiyat/performans konusunda 2017'nin en iyi telefonları arasına girmeyi hak ediyor.

OnePlus 5T: Fiyat ve çıkış tarihi

OnePlus'ın yeni akıllı telefonu 6 GB RAM + 64 GB hafıza ve 8 GB RAM + 128 GB hafıza olmak üzere iki farklı sürüm halinde 21 Kasım'da Amerika ve Avrupa'da satışa sunulacak. Başlangıç modeli 499 dolar seviyesinden fiyatlandırılan OnePlus 5T, sadece siyah renk sürümüyle gelecek.

OnEPLUS

OnEPLUS

OnEPLUS

OnEPLUS