Oscarlık filmlerin finalleri tek videoda birleştirildi

HABER MASASI
Abone Ol

Sinema tutkusu olan bir kullanıcı 1970 yılından bu yana Oscar ödülü almış filmlerin final sahnelerini bir videoda toplayarak paylaştı.

1985 yılında Robert Zemeckis tarafından çekilen ve prodüksiyonunu Steven Spielberg'in yaptığı ilk 'Geleceğe Dönüş'te Christopher Lloyd'un canlandırdığı Dr. Emmet Brown son sahnede Marty McFly'a (Michael J. Fox) şöyle demişti: 'Yollar mı? Gideceğimiz yerde yollara ihtiyacımız yok!' Bu sahne sinema dünyasının unutulmaz sahnelerinden biridir.

Filmlerin sonları genellikle akıllarda kalır, unutulmaz sahnelerle doludur. Özellikle Oscar ödülü alan filmler açısından düşünüldüğünde bu sonlar daha önemli hal alır. Room 237 adlı Vimeo kullanıcısı 1970'den günümüze kadar En İyi Film Oscarı alan filmlerin finallerini bir araya getirip kronolojik olarak sıralamış. Oscar ödüllerinin yapılacağı törene az bir süre kalmışken böyle bir videoyu izlemek faydalı olur.

İzlemek isteyen:

Bu arada filmde çalan müzik Moonlight adlı filmde de çalan The Middle of the World by Nicholas Britell adlı şarkıya ait.

Videoda finalleri yer alan 45 filmin isimleri ise şu şekilde: