Porsche 911 ile Doom oynayabileceksiniz

HABER MASASI
Abone Ol

id Software tarafından geliştirilen, yaratıklı bir FPS video oyun serisi olan Doom, dünya üzerinde milyonlarca hayranı olan bir oyun. Peki bu oyunu Porsche 911 aracınızda da oynamak ister miydiniz? (Lütfen halka açık alanlarda denemeyiniz)

Doom oyunlarını farklı platformlarda oynamak mümkün. Fakat yeni bir “platform” oyunu diğerlerinden ayıran bir özellik olarak karşımıza çıkıyor diyebiliriz. Oyun platformları deyince akla konsol ve bilgisayarlar gelirken Doom oyununu Porsche 911 aracında da oynamak fikrine ne dersiniz?

Porsche 911 içerisine yerleştirilen bir bilgisayar ve fare ile oynanabilen bir oyundan bahsetmiyoruz. Oyun karakterini hareket ettirmek için gaza basmanız, yön vermek için de direksiyonu kullanmanız gerekiyor. Yani bu oyunu Porsche 911 ile oynamak için halka açık alanlardan baya uzak durmanız gerekiyor. Çünkü hem oyunu oynamak hem de direksiyon sallamak istenmeyen sonuçlar doğurabilir. “Çılgın” bir fikir olan Porsche 911 ile oynamak fikrinin nasıl olduğunu görmek için aşağıdaki YouTube videosunu detaylı olarak izlemelisiniz.
0.
Videoda izlediğiniz gibi oyunu oynamak bir açıdan kolay; Porsche 911 içerisinde Doom oyununu oynamak için arabanızın bilgisayarını USB ile debug modunda başlatmanız gerekiyor. Sonrasında oyunun orijinal kopyasını araç bilgisayarının içine kopyalıyorsunuz. Bu işlemler sonrası oyununuz başlıyor ve vites değiştirerek silahınızı değiştiriyor, kornayı kullanarak ateş ediyor ve tabii ki gaz ve direksiyon ile karakterinizi yönlendirebiliyorsunuz.

Bu yöntem hem çılgın hem pahalı hem de tehlikeli bir yöntem fakat bir kullanıcı bunu deneyimleyip sosyal medyaya yükledi ve binlerce kez izlendi. Tehlike boyutu hesaba katıldığında desteklenmeyecek bir yöntem olduğu görülüyor fakat bunu gören başka bir kullanıcı oyunu uçaklar veya gemiler ile çalıştırmayı denerse, şaşırmayız! Örneğin bu oyunu Boeing 737 ile oynamak biraz daha eğlenceli olabilir, değil mi? Şaka.