Rapor: Apple sürücüsüz araç projesindeki en başarısız şirketlerden biri

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

Yayınlanan yeni raporlar, birçok farklı şirkette olduğu gibi Apple'ın da sürücüsüz otomobil konusundaki durumunu özetliyor. Araştırmalar, Cupertinolu şirketin başarısızlığına işaret ediyor. Ayrıntılar haberimizde:

Apple'ın bir süredir sır gibi sakladığı sürücüsüz otomobil projesi geçen sene itibariyle ayyuka çıktı. Ancak işler beklendiği gibi gitmiyor. Ocak sonunda projede görev alan 200 kişinin farklı departmanlara dağıtılması en somut göstergelerden biri. Ancak bu kadar da sınırlı değil. Çünkü kendi kendine giden otomobiller için çalışan Cupertinolu şirket, aslında bu alandaki 'en başarısız' şirketlerin ilk sırasında.

Apple beklenen açıklamayı yaptı: Sürücüsüz otomobil geliştiriyoruz!
Teknoloji

Listede en yüksek rakama ulaşan şirket Waymo. Sonda ise Apple var.

Raporlar, Apple'ın sürücüsüz otomobil konusundaki başarısızlığını gösteriyor

Apple'ın her fırsatta eleştirdiği California DMV verileri, bu alanda çalışan irili-ufaklı -neredeyse- tüm şirketlerin test detaylarını ortaya koyuyor. Bu veriler arasında dikkat edilmesi gereken iki farklı unsur var. Birincisi aslında test yapılan araç sayısı. Apple'ın otonom sürüş testi yaptığı yalnızca 62 farklı araç var. Bazı iddialar da araç sayısının 70'e çıktığını söylüyor. Ama arada yine büyük fark yok. Çok da önemli bir değişim değil. Diğer unsur ise araçlarla yapılan kilometre. Tabloda mil cinsinden değerler yer alıyor.

Yani aslında Kaliforniya'da kendi kendine giden otomobilleri test eden tüm şirketler arasında listenin sonunda Apple yer alıyor. Çünkü yeterli çabayı sarf edip gerekli yatırımlar yapılmıyor.

Apple'ın sürücüsüz otomobil projesindeki 200 kişinin departmanı değişiyor
Teknoloji

Bu arada, az önce bahsettiğimiz California DMV ile ilgili Apple'ın yaptığı son eleştirilerden biri de şu şekildeydi:

  • Apple, otonom araçların halk tarafından kabul edilmesine yürekten inanıyor. Test edilen araçların güvenliği ile ilgili şeffaf davranıyor. Ancak bazı araştırma ve raporlar gerçeklerle uyuşmuyor.