Reddit CEO'su, Trump taraftarlarının yorumlarını gizlice düzenlediklerini itiraf etti

HABER MASASI
Abone Ol

Reddit CEO'su Steve Huffman, Donald Trump'ın destekçileri tarafından sitede bırakılan yorumları değiştirdiklerini itiraf etti.

Huffman, seçim hakkında yorum yapılan bir başlığın içindeki bazı mesajlarda Trump'la ilgili açıklamalarını değiştirdiğini ancak mesajların aslına kesinlikle dokunmadıklarını söyledi.

Reddit'i
2005 yılında Alexis Ohanian ile birlikte kurduklarını belirten Huffman, konuyla bağdaştırdığı sansasyonel bir olay örneği verdi. Bir kaçak çocuk operasyonunun merkez noktası olduğu söylenen Washington merkezli bir pizza restoranı hakkında sahte bir haber #pizzagate başlığı altında yayınlandı. Hem de bunun Hillary Clinton ve kampanya başkanı John Podesta tarafından yürütüldüğü iddia edilmişti. Bu haberin hikaye fabrikasyondu ama New York Times bu konuda o kadar çok yazdı ki böylece sosyal medyada dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Şimdi Reddit'e sert eleştiriler gelirken, o zaman şirket yönetimi yalnızca Pizzagate alt düzenleme listesini kapatmıştı. Çünkü bir kişinin özel bilgileri hakkındaki hüküm ve koşulları ihlal edilmişti.

Huffman, Reddit'de yapılan düzeltmeler ile ilgili aldığı eleştirel ve küfürlü yorumları yanıtsız bırakmadığını ve onları yanıtladığını belirtti.