Romeo ve Juliet'in güncel uyarlaması 'Batı Yakasının Hikayesi' İstanbul'a geliyor

HABER MASASI
Abone Ol

İlk kez 1957'de sahnelenen, William Shakespeare eseri Romeo ve Juliet'in modern bir uyarlaması olarak tanımlanan West Side Story(Batı Yakasının Hikayesi) müzikali İstanbul'da Broadway rüzgarları estirecek.

Müzikal tarihinin kült eserlerinden biri daha Türkiye'de. Broadway tarihine adını altın harflerle yazdıran ve ruhuyla pek çok yapıma ilham olan müzikal West Side Story (Batı Yakasının Hikayesi), 1-18 Mart 2017 tarihleri arasında izleyici ile buluşuyor. 1950'lerin sonunda New York sokaklarında yaşayan asi gençlerin romantik ve dramatik öyküsünü, hayata yakın ama bir o kadar da masalsı bir akışla anlatan, tüm dünyada izlenme rekorları kıran West Side Story'nin biletleri satışa çıktı.



İlk kez sahnelendiği 1957'den bu yana William Shakespeare eseri Romeo ve Juliet'in modern bir uyarlaması olarak tanımlanan West Side Story, bugüne kadar birçok kez yer aldığı Broadway sahnesinden İstanbul'a geliyor. Müzikal 1-18 Mart tarihlerinde toplam 21 performansla Zorlu PSM Ana Tiyatro sahnesinin görkemli atmosferinde izleyicilerin karşısına çıkacak.


Arthur Laurents'ın kitabından uyarlanarak Jerome Robbins'in Tony Ödülü kazanan usta koreografisi ve özellikle Leonard Bernstein'in bestelediği, Stephen Sondheim'ın sözlerini yazdığı müzikleri ile bir klasiğe dönüşen West Side Story, dünya çapında turneler, gösteriler ve uyarlamalardan sonra ilk defaTürkiye'de.



Müzikal dünyasının en sevilen şarkıları

Porto Rikolu çete The Sharks ve ABD'li çete The Jets'in New York sokaklarındaki rekabetini görkemli bir koreografi eşliğinde yansıtan; iki farklı çete üyesi Tony ve Maria'nın aşkına odaklanan ikonik müzikal, özellikle Leonard Bernstein imzalı “Maria”, “Tonight”, “Somewhere”, “America” ve “I Feel Pretty” gibi şarkılarla büyük beğeni topluyor. Birçok neslin ezbere bildiği şarkılar arasında yerini alıyor.



Filmi 10 Oscar ödülü kazanmıştı

Müzikalin başarısı sahne ile sınırlı kalmayarak 1961 yılında beyaz perdeye de taşındı. Jerome Robbins ve Robert Wise'ın yönetmenliğinde beyaz perdeye uyarlanan West Side Story, aralarında En İyi Film, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Rita Moreno) ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (George Chakiris) ödüllerinin de bulunduğu toplam 10 Oscar Ödülü kazandı.


Kaynak: www.tiyatronline.com