RTÜK'ün Müge Anlı'nın programına kestiği 1 milyon 320 bin liralık ceza için şok kararı!

MÜGE VARDAR
Abone Ol

RTÜK, Atalay Filiz davasında Müge Anlı'nın sarf ettiği sözden dolayı kestiği 1 milyon 320 bin liralık ceza ile ilgili kararını verdi.

RTÜK, ATV'de sunduğu programda insan kaçakçılarının reklamını yapan Müge Anlı ile Tatlı Sert'e kestiği 1 milyon 320 bin liralık para cezasını kaldırdı.

RTÜK, tarihinin en ağır cezasını Anlı'nın programı için, ATV'ye vermiş ve “İnsan kaçakçılarıyla canlı bağlantı" nedeniyle 1 milyon 320 bin lira ceza kesmişti. Müge Anlı, seri katil zanlısı Atalay Filiz'in arandığı günlerde yayınlanan programında, insan kaçakçılarına telefonla bağlanmış ve Filiz'in kaçırılmasına aracı olmayacaklarını açıklayan kaçakçıları seyirciye alkışlatmıştı. Ayrıca “Yunanistan'a kaça götürüyorsunuz ?" sorusunu da yöneltmişti.
0. Kaçakçı ile Anlı'nın dialoğu
Müge Anlı'nın 3 Haziran'daki programında İzmir'de göçmenleri Avrupa'ya kaçıran insan kaçakçılarıyla kurduğu bağlantıda geçen dialog:

Anlı: Siz yasa dışı yollardan yurt dışına birilerini götürüyorsunuz anladığım kadarıyla.

– Yardımcı oluyoruz diyelim

Anlı: Tamam öyle diyelim. Bari can yeleklerini takın.

– Müge abla, bir şey söyleyebilir miyim? Şimdi İzmir'de Basmane 1, Çeşme 2, Kuşadası 3. Bu 3 yerde bu işlerin organizasyonu yapılır. Biz, hepimiz birbirimizi tanırız. Bu kişinin (Atalay Filiz) görüntüleri şu anda bütün illegal kesimde dolaşıyor. Yani vatandaştan önce birimiz görse hemen müdahale yapılır.

Anlı: Valla harikasınız ne diyeyim. Yani çok teşekkür ediyorum. Şimdi yaptığınız iş ayrı bir konu, bu ayrı bir konu. Bir şey daha sorabilir miyim? Yunanistan'a geçmek kaç liraydı?

– Botla 600-700 dolardı, düştü.