Rusya-Ukrayna barış görüşmesi: Kısmi ateşkes kararı alındı

HABER MASASI
Abone Ol

Rusya-Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinde ikinci tur sona erdi. İlk görüşme 28 Şubat'ta gerçekleşmişti ancak bir sonuca varılamamıştı. İkinci tur görüşmeleri için taraflar Brest kentinde bir araya geldi. Üç saat süren görüşmelerin sonunda sivil tahliyeler için güvenli koridor kararı alındığı ve tahliyelerin yapılacağı bölgelerde geçici ateşkes sağlanacağı belirtildi. Barış görüşmelerinde üçüncü turun ise hafta başında yapılması planlanıyor.

Rusya ve Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinin ilki 28 Şubat tarihinde gerçekleşmiş ancak bir sonuca ulaşılamamıştı. Taraflar, müzakerelerin ikinci turu için bugün Brest kentinde bir araya geldi.

Sivillerin tahliyesi için geçici ateşkes sağlanacak

Ukrayna- Rusya görüşmesinde taraflar, sivillerin tahliyesi için ortak insani koridor oluşturulması konusunda mutabakata vardı. Tahliyelerin yapılacağı bölgelerde geçici ateşkesin sağlanması konusunda anlaştı.

Rusya-Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinde ikinci tur sona erdi

"Umduğumuz sonuçları alamadık"

Saat 20.30'da biten görüşmenin ardından açıklama yapan Ukraynalı müzakereci, "Umduğumuz sonuçları alamadık, Rusya ile üçüncü tur müzakereleri gerçekleştirmek için mutabık kaldık. İki taraf da sivillerin tahliyesi için koridor açılması konusunda uzlaştı. Anlaşma, tahliyeler sırasında olası bir geçici ateşkesi içeriyor" dedi.

"Üçüncü tur hafta başında gerçekleşecek"

Ukrayna Devlet Başkanlığı Başdanışmanı Mihaylo Podolyak, ise müzakerelerinin ikinci turu hakkında, "Müzakerelerin ikinci turu sona erdi. Ne yazık ki, Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu sonuçlar henüz mevcut değil" ifadelerini kullandı.

Ukrayna ile yürütülen müzakerelerdeki Rus heyetinde yer alan Duma Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy, görüşmelerin üçüncü turunun hafta başında gerçekleştirileceğini söyledi.

Ukrayna ve Rusya arasındaki ikinci müzakere sonlandı
Ukrayna Devlet Başkanlığı Başdanışmanı Mihaylo Podolyak, Rusya-Ukrayna arasındaki müzakerelerinin 2'inci turu hakkında, “Müzakerelerin ikinci turu sona erdi. Ne yazık ki, Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu sonuçlar henüz mevcut değil” ifadelerini kullanarak, insani yardım koridoru oluşturulması konusunda uzlaşıya varıldı.


Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 8 gündür devam ediyor: İşte bölgede yaşanan gelişmeler
Jurnal.ist