Samsung Galaxy S8 yüz tanıma teknolojisiyle gelebilir

HABER MASASI
Abone Ol

Mart sonunda tanıtılacak olan Galaxy S8, kilit açma işlemleri için yüz tanıma teknolojisini kullanabilir.

Samsung, birkaç hafta önce GZT.com Teknoloji Servisi olarak Barselona'dan takip ettiğimiz Mobile World Congress'te yeni nesil akıllı telefonu Galaxy S8'in 29 Mart'ta tanıtılacağı ve akabinde de 10 Nisan itibariyle satışa çıkacağını bildirmişti. Ancak son söylentilere göre telefonun çıkışı biraz daha ileri bir tarihe sarkacak.
Samsung Galaxy S8'i bekleyenler için kötü haber: Çıkış tarihi ertelenebilir
Analistler ve şirkete yakın kaynaklar tanıtıma kadar olan süreci boş geçmiyor elbette. Uzunca bir süredir Galaxy S8'in iris tarayıcısıyla geleceği yönünde söylentiler vardı. Ancak son birkaç gündür Güney Koreli şirketin güvenlik hususunda bambaşka bir sisteme geçebileceği de konuşulmaya başlandı.
0. Kilit 0.1 saniyede açılabilecek!
Samsung'un Galaxy S serisinin en yeni üyesinde yüz tanıma teknolojisini hayata geçirebileceği konuşuluyor. Böylece kullanıcılar telefona yüz hatlarını bir kez tanımladığında kilit açma işlemlerini doğrudan bu yöntemle gerçekleştirebilecek. Elbette bu sistemin de belirli sınırları olacak. Yani eğer telefonu birden fazla kişi kullanıyorsa bunun için yüz tanımaya göre uygulamaların kullanım alanları yetkilendirmeyle sınırlandırılabilecek.

Yüz tanıma teknolojisi
için telefonda kullanılacak sensörün 0.1 saniye içerisinde algılama yapıp kilidi hızlıca açabileceği konuşuluyor. Dolayısıyla Samsung'un bu "hız" sebebiyle yüz tanıma teknolojisine yer vermesi kuvvetle muhtemel.