Samsung Galaxy S9 ve Galaxy S9+ için Android 9 Pie güncellemesi yayınlandı

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

Aylar önce test aşamasında Google Pixel'ler için yayınlanan Android 9 Pie güncellemesi sonunda Galaxy S9 ve Galaxy S9+ için de aktif edildi. Ayrıntılar haberimizde:

Samsung, birkaç ay önce hem Galaxy S9 hem de Galaxy S9+ için Ocak'ta güncelleme sözü vermişti. Ancak her iki model için de AndroidPie güncellemesi beklenenden önce başladı. Geçen ay 'beta' kapsamında yayınlanan Android P güncellemesinin ardından bugün itibariyle dünya genelindeki tüm kullanıcılar güncellemeyi indirebiliyor.

Böylece artık Galaxy S9 ve Galaxy S9+'a da Android 9 Pie kurulabiliyor.

Bir süre daha beklemek gerekebilir

Yani aslına bakılırsa dağıtıma çıkarılan güncelleme kademeli bir şekilde sunuluyor. Dolayısıyla şu anda Android 9 Pie güncellemesi gelmeyenlerin bir süre daha beklemesi gerekiyor. Ancak yine de güncellemeyi elle aratıp işlemi bu şekilde gerçekleştirmek de mümkün. Arama kısmında aşağıdaki sürüm numaralarını geçirebilirsiniz.

  • G960FXXU2CRLI
    G965FXXU2CRLI

Hangi telefonlar Android 9 Pie güncellemesi alacak?

Google'ın uzunca bir süredir beklenen ve Beta kapsamında testleri devam eden mobil işletim sistemi Android 9 Pie aslında ilk cihazlar (Google Pixel'ler) için birkaç ay önce yayınlandı. Hangi telefonların Android 9 Pie güncellemesi alacağına ise aşağıdaki haberimizden ulaşabilirsiniz.

Android 9 Pie güncellemesini alacak akıllı telefonlar listesi
Teknoloji

Android P'deki en önemli hususlardan biri adaptif batarya. Bu sayede %30 oranında batarya tasarrufu sağlanıyor.

Android 9 Pie hangi yenilikler getiriyor?

Android tarafında güncellemeyle birçok farklı özellik sunuluyor. Özellikle yapay zekâ konusunda gelişmeler var. Adaptif parlaklık, adaptif batarya ve yenilenen kullanıcı arayüzü bunlardan biri.