Şanlıurfa'da özendiren uygulama: Kornaları tek tek söktüler

HABER MASASI
Abone Ol

Yoğun trafik, hava kirliliği ve bunaltıcı kalabalığın üzerine bir de korna sesleri eklenince şehirde yaşam iyice zorlaşıyor. Şanlıurfa'da ise korna sorununa bulunan çözüm, diğer illeri özendirecek seviyede... Zabıtalar, halk otobüslerinde yaptıkları denetimde gürültü kirliliğine neden olan havalı kornalara el koydu. Toplanan kornalar, üzerinden silindirle geçilerek imha edildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı trafik zabıta ekipleri, şehir içi yolcu taşıyan midibüs ve otobüslerde, gürültü kirliliğine yol açması nedeniyle yasak olan havalı korna denetimi yaptı.

Ekipler, bulunan havalı kornalara sökerek, el koydu. Araç sahipleri hakkında da yasal işlem yaptı.

Kornalar tek tek tespit edilerek söküldü. -DHA

-DHA

Tek tek toplanıp imha edildi

Kornalar daha sonra yol ortasına konuldu ve üzerinden silindir geçirilerek, imha edildi. Belediye, denetimlerin devam edeceğini duyurdu.

Kornaların üzerinden silindirle geçildi. -DHA

Korna çalma, huzurumu çalma!

Öte yandan, devlet destekleri ve özel desteklemelerle oluşturulan 'Korna çalma, huzurumu çalma' uygulaması ile toplumun bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Özellikle nüfusun yoğun olduğu yerleşim yerlerine yerleştirilen billboardlar aracılığı ile halkın bu konuda hassasiyet göstermesi amaçlanıyor.

Gürültü kirliliği nedir?

Gürültü tanım olarak, sesin insan ve diğer canlıların sağlığına zarar verici seviyelere ulaşmasıdır diyebiliriz. Günlük yaşantımızda, hepimizin kulakları çeşitli sesleri duymaya alışkın. Yüksek sesli müzik, televizyon sesi, telefonla yüksek sesli konuşan insanların sesleri, trafik gürültüsü, günlük hayatta sık sık duyduğumuz ve kulağımızın aşina olduğu seslerden... Ancak zaman zaman bu sesler, ses olma durumunu aşarak gürültüye neden olur. Sesler bizi rahatsız etmeye başladığı zaman 'gürültü kirliliği vardır' demek mümkün.

Gürültü kirliliğini şikayet edebilirsiniz

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gürültü kirliliği ile ilgili şikayetleri kabul etmekte. Gürültü ciddi boyutlara ulaştığında, 181'i arayarak şikayette bulunmak mümkün.