‘Sarı yelekliler’ yine sokaklarda

HABER MASASI
Abone Ol

Fransa akaryakıt protestoları nedeniyle sokaklar yine karışık. Polis ile göstericiler karşı karşıya geldi, başkent Paris'te tansiyon yükseldi. Gösterilerde 3'ü polis 10 kişi yaralandı. AFP'nin haberine göre, Fransa Başbakanı Édouard Philippe, 107 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Fransa'da akaryakıt fiyatlarındaki zammı protesto edenler, bugün de sokaklara çıktı. Protestocular, polisle karşı karşıya geldi. Champs-Elysees''de kaldırımlar adeta savaş alanına döndü.

Polis göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanıyor. Olaylarda 107 kişi gözaltına alındı.

Akaryakıt zamlarına karşı gösteriler on gündür sürüyor.

İnternette organize olan protestocular, Fransa'da acil durumlar için her otomobilde bulunması gereken sarı yeleği sembol olarak kullanıyor.

Eyfel Kulesi'nin kapısına zincir vurduran eylem: Sarı yelekliler
Gündem

Fransa polisi protestoculara sert şekilde müdahale ediyor.

Gösteriler, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron için önemli bir sınav niteleğinde. Fransa Cumhurbaşkanı'nın halktan aldığı destek yüzde 20'lere gerilemiş durumda.

Fransa'da 'Sarı Yelekliler' sokaklara çıktı
Gündem

RT'nin Fransa muhabiri polisin plastik mermisiyle yaralandı

Protestocular Cumhurbaşkanı Macron'u halktan kopuk olmakla eleştiriyor.

Eylemciler, son 1 yılda motorin fiyatlarının yüzde 20'den fazla artması üzerine yaklaşık 10 gündür ülke genelinde gösteriler düzenliyor.

Fransa'da, ''Sarı yelekliler'' adı altında örgütlenen eylemcilerin akaryakıt zamlarına karşı protestoları başkent Paris'teki Champs-Elysees Caddesi'nde devam ediyor. Güvenlik güçleri gösteriye müdahale etti.

Bir süre daha devam etmesi beklenen gösterilerde, şu ana kadar Paris'in ünlü caddelerindeki birçok iş yeri hasar gördü, ülke genelinde çok sayıda akaryakıt deposunun giriş ve çıkışları tutuldu.

Fransız polisinden 'Sarı Yeleklilere' geçit yok
Gündem

Dükkanlar birer birer kapatıldı, Sarı Yelekliler Fransa'yı birbirine kattı
Fransa'da hükümetin akaryakıt fiyatlarına getirdiği zamları protesto eden Sarı Yelekliler, başkent Paris’te şiddetli protestolarına devam ediyor.