Selde mucize kurtuluş: Mahsur kalan küçük çocuğu MAK timi kurtardı

HABER MASASI
Abone Ol

Her türlü iklim ve arazi koşullarında; deprem, sel ve muharebe alanlarından yaralıların tahliye edilmesinde hayati görev üstlenen MAK timi Kastamonu'da da görev başında. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde MAK timi, sel nedeniyle binada mahsur kalan küçük çocuğu kurtardı.

Selin vurduğu Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde, arama- kurtarma çalışmalarında, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı Muharebe Arama ve Kurtarma (MAK) timi de görev aldı. MAK timi, sel nedeniyle binada mahsur kalan çocuğu kurtardı.

MAK timi selde mahsur kalan küçük çocuğu kurtardı

MAK timi nedir?

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığının Muharebe Arama ve Kurtarma (MAK) timi, her türlü iklim ve arazi koşullarında muharebe alanlarından yaralının tahliye edilmesinde hayati görev üstleniyor.

Terörle mücadele operasyonlarını başarıyla sürdüren özel harekat polislerince teröristlerle çıkan çatışmalarda yaralanan personel ya da sivilin güvenli bölgeye taşınması, uzmanlık gerektiren alanlar arasında yer alıyor. Bu amaçla Özel Harekat Başkanlığı bünyesinde 2018'de kurulan MAK timinde görevli personel, her türlü iklim ve arazi koşullarında yaralı tahliye edebilmek amacıyla intikal, keşif, baskın ve tahliye eğitimleri alıyor.

MAK timi her türlü iklim ve arazi koşullarında muharebe alanlarından yaralının tahliye edilmesinde hayati görev üstleniyor

MAK personelinin özellikleri nelerdir?

Yüksek riskli veya özel operasyonlarda görev yapan MAK personelinin, her türlü hafif ve ağır silah ile kara taşıtlarını etkili kullanma, yakın dövüş, keskin nişancılık, tahrip uzmanlığı, ilk yardım, kayak, dağcılık ve yüzme konularında uzmanlığı bulunuyor.

MAK personeli, dağ, mağara, kanyon, dere yatağı ve göl gibi muharebe alanlarından yaralı personel veya sivil kişileri arama ve kurtarma çalışmalarına katılarak, tahliyesini gerçekleştiriyor.