Ses tonlarıyla, dinlediğiniz şiirlere farklı bir anlam yükleyen isimler

HÜSNA KÖŞGER
Abone Ol

Onların öyle bir tonlamaları var ki, şiiri sevmeyen insanı şiir okumaya alıştırır.

Cemal Süreya, Cahit Zarifoğlu, Nazım Hikmet, Turgut Uyar... Onlar öyle kalemlerdir ki, yazdıkları şiirler hem şarkı sözü hem dizilerin sahnelerine tema olmuştur.

Bir de okunmuştur bu şiirler; alttan gelen düşük tempolu bir müzik, üzerinde tok bir ses tonu ile... Bu içeriğimiz de, ses tonlarıyla, dinlediğiniz şiirlere farklı bir anlam yükleyen isimleri derledik.

0. Müşfik Kenter

Türk tiyatro ve sinemasında bu ses tonuna sahip bir aktör daha var mıdır bilemiyoruz. Hele ki bu şiiri bu güzellikte okuyabilecek...

0. Tuncel Kurtiz

Ezel dizisinde okuduğu tüm şiirler ve aforizmalar, sanki ona aitmiş zannedip benimsemedik mi? Benimsedik. Çünkü; Tuncel Kurtiz farkı vardı.

0. Selçuk Yöntem

Ankara Devlet Konservatuarı mezunu olan usta sanatçı, en basit bir cümleye bile yüklediği duygu yoğunluğu ile her zaman beğeni toplamıştır. 

0. Osman Sonant

O değil midir ki bize Oğuz Atay'ı, Turgut Uyar'ı sevdiren? Son dönem nesil için Sadık Murat Kolhan olarak anılsa da o daima Yavuz Abi olarak hatırımızda kalacak.

0. Baran Akbulut - Uraz Kaygılaroğlu

Yedi Güzel Adam kim sorusuna yanıt bulduğumuz bu diziyi de, Zarifoğlu'nun o güzel dünyasını da bizlere sevdiren bu iki oyuncunun ruha dokunan ses tonlarıydı.

0. Uğur Karabulut

Nazım Hikmet'in o en meşhur şiirini ondan dinlemek bir ayrı hoş olmuştu. Hele ki bu sahnenin ardından geçen o diyaloglar...