Seyahat etme hastalığına yakalanan gezgin Orçun Dalarslan

ASLI BAYRAM YILMAZ
Abone Ol

‘Seyahat bir virüs, tadını alan bir daha bırakamaz’ sözünün hakkını veren Orçun Dalarslan, adeta bir modern zaman seyyahı.

'Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı?' sözü tartışıla dursun Orçun Dalarslan, başarılı bir yöneticiyken tüm hayatını hobisine adamaya karar verdi. Valizini hazırlayıp yollara düşen Dalarslan, bu yolda gençlere örnek olmaya da başladı. Modern zaman gezgini olan Orçun Dalarslan'ın peşinden gitmeniz için çok sebebiniz var;
0. İlgisi öğrencilik yıllarında başladı
Aslen İzmirli olan Orçun Dalarslan, öğrencilik yıllarında hiç bilmediği ülkeleri dolaşmaya başladı.
0. Fırsatları değerlendirdi
Elbette o yıllarda Dalarslan sadece kısa süreli seyahatler gerçekleştiriyordu.
0. Hafta sonları yetmiyordu
Önemli bir şirkette yöneticilik yapan Dalarslan o yıllarda yalnızca hafta sonları yurtdışına çıkma fırsatı buluyordu.
0. İşinden istifa etti
Hiç bilmediği ülkelere gitmek, yeni yerler keşfetmek onu öylesine etkiledi ki, çalıştığı şirketten istifa edip yollara düştü.
0. Hobisini işe dönüştürdü
50'den fazla ülke, 100'den fazla şehir dolaşan Dalarslan, hobisini aynı zamanda işe de dönüştürdü.

0. Kalemi kağıdı eline aldı
Önceleri gezdiği yerleri yakın çevresine anlatan Orçun Dalarslan, bakmış böyle olmuyor; insanları gezmeye teşvik etmek için kalemi kağıdı eline almaya karar vermiş.
0. Kısa sürede ilgi gördü
Önce kendisine bir blog açan Dalarslan ardından çeşitli dergilerde yazmaya başladı. Gezi yazarlığı yapan Orçun Dalarslan'ın yazıları gençler arasında kısa sürede ilgi görmeye başladı.
0. 31 bin takipçisi bulunuyor
Gezdiği ülkelerin fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından paylaşan Orçun Dalarslan'ın Instagram'da 31 bini geçkin takipçisi bulunuyor.
0. “Seyahat etmek bir hastalık”
“nereyekacsak.com” isimli internet sitesinin kurucularından olan Dalarslan, seyahat etmenin bir hastalık olduğunu ifade ediyor.
0. “Empati yeteneği gelişir”
Dalarslan, “Seyahat bir virüs, tadını alan bir daha bırakamaz. Hayatı seven... Gezmeyi seven… Başka insanların da gezmesini isteyen… İnsanların gezdikçe, yeni yerler görüp yeni insanlar ve kültürler tanıdıkça ufuklarının genişlediğini, empati yeteneklerinin geliştiğini düşünen… Böylelikle dünyanın daha yaşanılabilir bir yer olacağına inanan... Kafasına göre takılan birisiyim” sözleriyle kendisini tanımlıyor. (Röportaj alıntı; nereyekacsak.com)
0. O’nun yolundan yürüyebilirsiniz!
Siz de dünyayı gezmek istiyorsunuz ancak cesaret bulamıyorsanız Orçun Dalarslan'ı yakından takip edin. Emin olun kısa süre sonra valizini hazırlamaya başlamış olacaksınız.