Bir dönem Sezen Aksu'nun vokalistliğini yapmış olan 8 ünlü isim

HÜSNA KÖŞGER
Abone Ol

Müziğe adım atar atmaz arkalarında Sezen Aksu gibi bir güveni bulan isimler var.

Müzik dünyasının en hit parçalarının sahipleri bir dönem vokalistlik yapmıştı. Peki size neredeyse çoğunluğunun Sezen Aksu'nun vokalisti olduğunu söylesek ne tepki verirdiniz?

Bu içerikte sizlere, Sezen Aksu'nun vokalistliğini yapmış 8 ünlü ismi derledik. İşte Sezen Aksu ve evlatları...

1. Hande Yener
Hülya Avşar'ın yönlendirmesi sayesinde başlayan vokalistlik süreci ve 2000'lerin başında gelen ilk solo albüm... Pop ve devamında gelen tekno müzik çalışmaları ile daima kendi farkını oluşturan Hande; her tarzda hit şarkılar çıkarmasını bildi. Bkz: Hepsi Hit albümü.
2. Göksel

Depresyondayım ile başladığı kariyerini devamında sunduğu özgün şarkılarıyla devam ettiren Göksel, bir dönem yayınladığı Türk Sanat Müziği albümüyle de beğeni toplamıştı. 2014 yılı ile birlikte yepyeni bir tarza bürünen Göksel, sesinin rengini kullanmayı daima bildi.

3. Sertab Erener
Eurovision'da elde ettiği 1.'lik ve sahip olduğu soprano sesi ile çok beğenilen Sertab Erener, tüm bu yönleriyle pop müzikteki farkını oluşturmuş durumda.
4. Aşkın Nur Yengi
"Ay inanmıyorum", "Serserim Benim", "Yalancı Bahar" gibi hit olmuş sayısız şarkıya imza atan Yengi, özellikle şişe üfleyerek beste yapmasıyla ünlüdür.
5. Levent Yüksel

Sertab Erener ve Aşkın Nur Yengi gibi isimler ile birlikte başarılı solo albümler yapan Levent Yüksel, kadife gibi yumuşak sesiyle alanında daima rakipsiz oldu.

6. Emre Altuğ
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden mezun olan Altuğ, müzik kariyeri ile daha çok ön plana çıkmıştır. Müzik çalışmalarına ise Sezen Aksu'nun vokalisti olarak başlamıştır. Oyunculuk kariyeri de eş değer oranda devam etmektedir.
7. Işın Karaca

Zenci gırtlağı olarak da tabir edilen güçlü bir sese sahip olan Işın Karaca, her tarzdan söyleyerek daima beğenilecek olan işlere imza attı.

8. Seden Gürel
Bu ve bunun gibi daha birçok şarkının yorumcusu olan Gürel'de bir dönem Sezen Aksu'nun vokalistliğini yapıyordu.