'Sinekle mücadele' için bulduğu yöntem şaşırttı: Fare yapıştırıcısı detayı

SENA ŞEKER
Abone Ol

Feke ilçesinde, bir vatandaşın 'sinekle mücadele' yöntemi hem dikkat çekti hem de şaşırttı. Kartonlara fare yapıştırıcısı süren ve belirli noktalara yerleştiren vatandaş, binlerce karasinek yakaladı.

Adana'da Feke ilçesinde yaşayan İbrahim Gün, karasinek sorununa karşı kendi geliştirdiği yöntemle mücadele başlattı.

Kartonlara fare yapıştırıcısı süren Gün, binlerce sineği yakaladı.

"Haşereleri çevreye zarar vermeden yakalıyorum"

Adana Büyükşehir Belediyesinin kendilerini izleyip mahallelerine ilaçlama aracını gönderirse çok sevineceğini de belirten Gün, kendi yöntemiyle 15 dakikada 4 kartonun dolduğunu gördüğünü söyledi.

Bölgedeki karasinek yoğunluğuna dikkat çeken İbrahim Gün, şöyle konuştu:

  • "Fare yapıştırıcısını kartonlara sürdüm, evimin çevresine ve yol kenarlarına yerleştirdim. Sinekler gelip kartonlara yapışıyor. Burası köyün girişi olduğu için adeta bir 'sinek toplama merkezi' oldu.
  • Bir haftada 16 karton doldu. Hem çöpe giden kartonları değerlendirmiş oldum hem de karasinek, eşek arısı, sivrisinek ve hamam böceği gibi haşereleri çevreye zarar vermeden yakalamış oldum."

"Eğer herkes yaparsa, köy genelinde etkili sonuç alınabilir"

Vatandaşların kendisine belediyenin ilaçlama yapıp yapmadığını sorduğunu da aktaran Gün, "Geçen yıl ilaçlama yapılıyordu, bu yıl henüz gelen olmadı. Ancak bu yöntemi belediyeyi eleştirmek ya da reklam yapmak için değil, örnek olmak amacıyla paylaşıyorum. Eğer herkes uygulasa karasinek sorunu ciddi oranda azalır." ifadelerini kullandı.

İstanbul'un üç ilçesi için alarm verildi: Uzmanlardan 'öldürmeyin' uyarısı
Jurnal.ist

"15 dakikada 4 kartonun dolduğuna şahit oldum"

Sözlerinin sonunda yerel yönetime esprili bir gönderme yapan Gün, şu sözleri kullandı:

  • "Eğer Adana Büyükşehir Belediyesi bizi izler ve Feke'nin Gedikli Mahallesi'ne ilaçlama aracını gönderirse çok seviniriz. Hatta yollardaki çukurlar için önceden sıcak asfalt makinesi de gelirse daha güzel olur.
  • Şaka bir yana, bu yıl karasinek konusunda ciddiyet gerekiyor. Hep birlikte taşın altına elimizi koymalıyız. Ben 15 dakikada 4 kartonun dolduğuna şahit oldum."