Sınıfının en iyilerinden olacak: Hyundai i30 N için geri sayım başladı

FERHAT AYDIN
Abone Ol

Hyundai ailesinin yeni üyesi i30 N adından söz ettirecek özelliklerle geliyor.

Uzun bir süredir beklenen Hyundai'in ilk ''yüksek performanslı'' i30 N modeli şu sıralar İsveç'te kış testlerinden geçiyor. Test aşamasında direksiyonun başındaki kişi ise Hyundai Motorsport'tan pilotu Thierry Neuville.

Bu fotoğraf motor1.com sitesinden alınmıştır.

İsveç'in Arjeplog kentinde WRC pilotu tarafından test edilen araç, bizlere yeni araç üzerinde yapılan değişiklikler konusunda bilgi veriyor. Yönlendirme ve süspansiyonun optimizasyon işlemleri de hâlen devam ederken prototiplerdeki lastikler ve amortisörler -30 derece Celcius gibi ekstrem koşullarda test ediliyor.

Bu fotoğraf motor1.com sitesinden alınmıştır.

Yeni aracın daha hızlı ve daha çevik olması için çalışmalar yapan ekip, yeni aracı Hyundai 30 N'in 2017 içerisinde gerçekleştirilecek Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılması bekleniyor.

Bu fotoğraf motor1.com sitesinden alınmıştır.

Standart i30 N'in gücü 250 bg (186 kW) olacak. Opsiyon olarak gelen performans paketiyle dört silindirli motorun gücü 275 bg'e (205 kW) çıkacak. Büyük frenler ve daha hızlı vites geçişleri sunan şanzımana sahip olan konseptleri ise daha pahalı şekilde satışa sunulacak.

Bu fotoğraf motor1.com sitesinden alınmıştır.

i30 N'de 6 ileri manuel ve 8 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman olmak üzere iki farklı vites kutusu seçeneği sunacağını hatırlatalım.




0.