Somali'de intihar saldırısı: 6 ölü

HABER MASASI
Abone Ol

Somali’nin başkenti Mogadişu’daki belediye başkanlığı binasında bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıyı terör örgütü Eş-Şebab üstlendi. Olayda 6 kişi hayatını kaybederken, belediye başkanı yaralandı.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da, belediye binasında gerçekleştirilen intihar eyleminde 6 kişi hayatını kaybetti.

Somali Enformasyon Bakanı Muhammed Abdi Hayr, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mogadişu Belediye binasını hedef alan intihar saldırısında, aralarında yerel yöneticilerin ve belediye çalışanlarının da olduğu 6 kişinin yaşamını yitirdiğini ve yaralılar olduğunu belirtti.

Somali

Belediye Sözcüsü Salih Hasan ise yaptığı açıklamada, saldırıda yaralanan Belediye Başkanı Abdurrahman Osman'ın başkentteki Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi'ne nakledildiğini ve durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Olay yerine sağlık ekipleri intikal ederek, yaralılar Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi'ne taşındı. -AA

-AA

  • Saldırının sorumluluğunu ise terör örgütü eş-Şebab üstlendi.

Eş-Şebab nedir?

Somali'de 2004'te kurulan, El-Kide fikriyatını benimseyen terör örgütü eş-Şebab, ülkenin güneyindeki bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor.

Örgüt üyeleri, başkent Mogadişu dahil çeşitli kentlerde hükümet kurumlarını, otelleri ve güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenliyor.

Afrika, Türkiye için önemlidir
Gündem

Türkiye'den Somali'ye taziye mesajı

Türkiye, Somali'nin başkenti Mogadişu'da belediye binasına düzenlenen intihar eylemini kınayarak, saldırıda yaşanan can kayıpları için taziye dileklerini bildirdi.

Saldırı nedeniyle çevredeki bir çok araç zarar gördü. -AA

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, makamında gerçekleştirilen terör eylemi sonucunda Benadir Valisi ve Mogadişu Belediye Başkanı Abdirahman Omar Osman'ın yaralanmasından ve saldırıda meydana gelen can kayıplarından büyük üzüntü duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, Abdirahman Omar Osman'a acil şifa diliyoruz. Bu menfur terör saldırısını kınıyor, dost ve kardeş Somali halkı ile hükümetine geçmiş olsun dileklerimizi ve taziyelerimizi sunuyoruz." ifadeleri yer aldı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama

Dışişleri Bakanlığı, Somali’de meydana gelen terör saldırısını kınadığını bildirdi.

BAE'nin Yemen 'iştahı' bitmiyor: Şimdi de Sokotra Adası
Gündem