Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan kritik S-400 açıklaması

HABER MASASI
Abone Ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu S-400 krizine ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak "Olumsuz bir adım atılırsa biz de karşılığını vereceğiz" dedi. Öte yandan Bakan Çavuşoğlu açıklamalarında İdlib'teki saldırı, Doğu Akdeniz'deki sondaj gerilimi ve Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin kritik detayları da anlattı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Anadolu Ajansı Editör masasına konuk oldu. Çavuşoğlu Türkiye ve dünya gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

S-400 krizi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu S-400 krizine ilişkin "Bağımsız ve özgür millet olmak için kararlılığımızı devam ettireceğiz.Bize saldırı olursa NATO'nun bizi koruma kapasitesi yok.ABD yaptırım adımı atarsa biz de karşılığını veririz" dedi.

F-35 ve S-400 konularında hangi noktadayız?
Gündem

İdlib'de gözlem noktasına saldırı

Bakan Çavuşoğlu İdlib'teki gözlem noktasına saldırı konusuna ilişkin "Rusya'ya gerekli mesajları verdik, tacizler kasıtlıSuriye'de ateşkes için Rusya ile birlikte çalışıyoruz" ifadelerini kulandı.

İdlib'deki Türk gözlem noktasına saldırı: 3 asker yaralı
Gündem

Suudi Arabistan'la ilişkiler

Çavuşoğlu, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili "Suudi Arabistan ile ikili bir problemimiz yok.Cemal Kaşıkçı olayını ikili ilişkilerimizden uzak tuttuk" şeklinde konuştu.

Gazeteci Kaşıkçı’nın ortadan kaybolmasının 5 maddede özeti
Gündem

Evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan konsolosluğundan bir daha çıkamayan Cemal Kaşıkçı

Doğu Akdeniz'de sondaj gerilimi

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu,sondaj gerilimiyle ilgili "Türkiye'nin içinde olmadığı hiçbir anlaşma geçerli değildir. Hadlerini bildirdik." dedi.