Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan YKS açıklaması

HABER MASASI
Abone Ol

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, YKS adaylarına seslendi. "Bu iki günün hayat boyu kutlamaya değer bulacağınız iki başarı günü olmasını yürekten diliyorum. Bu yıl hekim olmak isteyen gençlerin sayısı her zamankinden fazla." diyen Koca, neden YKS'nin ertelenmediğini anlattı

Bakan Koca'nın açıklaması şöyle:

Bugünün dünyasını sizin yaşınıza yakın yaşlardaki insanlar değiştirdi. Gelecek bizi ileride beklemiyor, geleceği bizlere gençler getiriyor. İki sınav günü var. Bu iki günün hayat boyu kutlamaya değer bulacağınız iki başarı günü olmasını yürekten diliyorum. Bu yıl hekim olmak isteyen gençlerin sayısı her zamankinden fazla.

YKS neden ertelenmedi?

Pandemi boyunca toplumsal sorumluluğun gereklerini yerine getirmekle kalmadınız, örnek oldunuz. Sağlık yönünden sınava uygun şartların hazırlanması konusunda bizler elimizden geleni yaptık. Bilim Kurulumuz, sınav tedbir rehberimi hazırladı. Bugün itibariyle bizim de belirtmekte fayda gördüğümüz hususlar var. Örneğin okul girişlerindeki yığılmalarda ailelerin etkili olduğunu biliyorsunuz. Yığılmanın daha az olacağını umuyoruz. Yine de gençlere iştirak edecek aileler olursa, gruplar oluşturmamalarını rica ediyoruz. Sınav tarihi üzerinde yaşadığımız şartların sonucu olarak bazı gündemler oluştu.

BAKAN KOCA'NIN AÇIKLAMALARININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 24 Haziran'ın COVID-19 tablosunu açıkladı
Jurnal.ist

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, basın toplantısı düzenliyor
Jurnal.ist