Günün COVID-19 tablosu açıklandı: Vaka sayısının en yüksek olduğu iller hangileri?

HABER MASASI
Abone Ol

Türkiye'de son 24 saatte 931 kişiye COVID-19 tanısı kondu, 17 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 220 bin 572 can kaybı 5508 oldu. Bugün 992 kişinin daha iyileşmesiyle COVID-19 tedavisi tamamlananların 203 bin 2'ye yükseldi.

Günün koronavirüs tablosuna ilişkin kısa bir değerlendirmede bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ortalama günlük vaka sayısının en yüksek ve en düşük olduğu 5 ili paylaştı:

"SON ÜÇ GÜNDÜR ortalama günlük vaka sayısı EN YÜKSEK beş ilimiz: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Bursa. EN DÜŞÜK 5 ilimiz: Artvin, Bilecik, Tunceli, Edirne, Bayburt. Tunceli, Nevşehir, Kastamonu, Artvin ve Aksaray'daysa şu an pnömonili hastamız yok"

İki şehre vurgu yaptı

Bakan Koca, Diyarbakır ve Trabzon'daki düğün organizasyonlarından yansıyan görüntülere de tepki göstererek, "Düğünleri hastalık, yoğun bakım izlemesin." dedi:

"Vakaların en çok görüldüğü illerden DİYARBAKIR'DA iki gün önce yapılan düğünde, 70 kişinin kol kola ve maskesiz halay çektiği öğrenildi. TRABZON'DA ise gelin dâhil, bir kına gecesine katılan 35 kişi karantinaya alındı; düğün ertelendi. Düğünleri hastalık, yoğun bakım izlemesin."