Sonunda bu da oldu! Bu gördüğünüz bir "inek midesi"

MÜGE VARDAR
Abone Ol

Hoş olmayan şeyleri arzu nesnesi haline getirme fikriyle yola çıktığını söyleyen Arjantinli tasarımcı Lori Carini, tasarladığı ayakkabılarda inek midesi kullanıyor.

Lori Carini'nin öğrencilik yıllarında çalışmalarına başladığı proje, çıktığı seyahatte bir tesadüf sonucu şekillenir. Carini hayvanların iç organlarıyla kaplı bir mate kabıyla karşılaştıktan sonra, iç organları farklı eşyalarda kullanma kararı alır. Kısa bir araştırmanın ardından hayvanların iç organlarının sadece gıda amaçlı olmadığı kaydeden genç tasarımcı, hayvanların iç organlarından yararlanarak çeşitli tasarımlara imzasını atar.

0. Çekici görünmeyeni "arzu nesnesi" haline getirme
Visceral markasının sahibi olan Carini, korkunç görünen şeyleri arzu nesnesi olarak gösterme fikriyle çıktığı yolda tasarladığı ayakkabıları ile büyük ilgi görüyor.
0. Tasarımları eşsizleştiriyor
Hayvan iç organlarının en büyük özelliği, asla tekrarlanmayan "doğal doku"; bu da tasarımları eşsiz hale getiriyor.
0. Tezini güçlendirdi, marka oldu
İtici görüneni çekici hale getirme fikrinden sonra tezini markalaştıran sanatçı, önce aksesuar sonra ayakkabı yapmaya başladı.
0. Hem şık hem çevre dostu
Sanatçının tasarımları hem şık hem çevre dostu. Tasarımlarının geri dönüşüme uygun olduğunu söyleyen tasarımcı, ayakkabıların mükemmel bir gübreye dönüştüğünü belirtiyor.
0. Erişilmeyeni tasarlamak
Kentlerde bulunamayan malzemelere her zaman ilgi duyduğunu dile getiren sanatçı, hayvanların iç organlarıyla tasarım yapma fikrinin onu fazlasıyla heyecanlandırdığını da söylüyor.
0.
0.
0.
0.