Sonunda bu da oldu! Tefeci sosyal medyadan ‘yılbaşı kampanyasını' duyurdu

SENA YILDIZ
Abone Ol

Sosyal medyada kendini “tefeci” olarak tanıtan bir kişi, yılbaşına özel olduğunu öne sürdüğü yeni “kredi” kampanyasını paylaştı. Kahvehane ve kulüp işletmecilerini hedef alan şahıs, daha önce 5.80 olarak uyguladığını söylediği günlük faiz oranını 4.80’e düşürdüğünü iddia ederek kullanıcıları aramaya çağırdı.

Kayıt dışı para trafiği ve yasa dışı finans faaliyetleri zaman zaman sosyal medyanın da gündemine düşüyor. Bu kez, kendisini açıkça “tefeci” olarak tanıtan bir şahıs, yılbaşı dönemine özel olduğunu savunduğu yeni bir kampanyayı kullanıcılarla paylaştı.

Mesajında özellikle kahvehane işletmecilerine seslenen kişi, “4.80’den para vereceğini” iddia ederek telefonla ulaşılmasını istedi.

Kahvecilere özel çağrı

Şahsın yayımladığı videoda, daha önce 5.80 olarak açıkladığı günlük faiz oranını “100 puan indirerek” 4.80’e çektiğini söylemesi dikkat çekti.

Kahvecilere ve “kulüpçülere” hitap eden kişi, bu kesimi “kendisi için vazgeçilmez” olarak tanımlayıp duygusal ifadelerle arama talebinde bulundu.

  • "Yılbaşı geliyor, bir güzellik yapacağım yılbaşında bütün kahvecilere 4.80’den para vereceğim. 5.80’den veriyordum 100 puan indirdim. 4.80 den para vereceğim. Tefeci Yusuf Baba kahvecileri kulüpcüleri seven kişi. Bunlar benim canlarım bunlar olmasa ben ayakta duramam kahveciler kulüpçüler sizi candan severim benim biricik aşkımsınız Yusuf Baba'yı arayın sizi candan seviyorum"

Kayıt dışı finans riskine dikkat

Türkiye’de bankacılık dışı para hareketleri, özellikle yüksek faiz vaadiyle borç veren kişiler üzerinden sık sık tartışma konusu oluyor. Uzmanlar, bu tür tefeci yöntemlerinin hem borç alanı hukuki risklere soktuğunu hem de ekonomik açıdan ağır sonuçlar doğurabileceğini belirtiyor.