Sony PlayStation 3'ün üretimi bitiyor

HABER MASASI
Abone Ol

Japonya menşeili şirket, yeni bilgilere göre 11 yıllık oyun konsolu PlayStation 3'ün üretimini bu ay sonu itibariyle tamamen sonlandırıyor.

Sony'nin 11 Kasım 2006'da satışa çıkardığı PlayStation 3, aradan geçen süreçte birçok farklı yazılım güncellemesiyle yeni yetenekler kazandı. Hatta bu kapsamda PlayStation 4'ün duyurulması ve yüksek satış rakamlarının elde edilmesine rağmen PlayStation 3 üretiminden vazgeçilmesi. Ancak ortaya çıkan bilgiler, Sony'nin kısa süre içinde bu yaşlı kurdu emekliye ayıracağı yönünde.
Bilgilere göre Sony, 11 yıllık oyun konsolu PlayStation 3'ün üretimini bu ay sonu itibariyle sonlandırıyor.

Esasında bu şaşırılacak bir durum değil. Zira Japonya menşeili şirket geçtiğimiz sene bunun zeminini hazırlamaya başlamıştı. Bulut oyun servisi PS Now'a erişimin kapatılması ve 10 yıllık plan çizelgesinin dolmasının ardından PlayStation 3'ün üretimi son buluyor. Sony cephesinden konuyla ilgili net bir açıklama gelmemiş olsa da elde edilen bilgilere göre şirket bu ay sonu itibariyle PlayStation 3 üretimini sonlandıracak.
PlayStation 3 üretimlerinin bitmesi PlayStation 4 satışlarının artmasını sağlayabilir.

Üretimin bitmesiyle birlikte yazılım güncelleştirmeleri de son bulacak ve artık bu oyun konsolu için güvenlik dahil hiçbir hususta güncelleme yayınlanmayacak. Elbette bu bitişin, PlayStation 4'lerin satışlarını artırması bekleniyor.