Sputnik V aşısına acil kullanım onayı verildi

HABER MASASI
Abone Ol

Rusya'da koronavirüse karşı geliştirilen Sputnik V aşısı için Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından acil kullanım onayı verildi. Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada "İki ülke için hayırlı olmasını dilerim. Böylece üçüncü aşı olarak Sputnik V aşısı da ülkemizde kullanıma girecek" dedi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Sputnik V aşısına acil kullanım onayı verdi.

Açıklama, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapıldı.

Sputnik V aşısının Türkiye'de üretilmesi için anlaşma sağlandı
Jurnal.ist

Bakan Koca'nın açıklamaları:

"Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonunda Sputnik V aşısının acil kullanımına onay vermiştir. İki ülke için hayırlı olmasını dilerim. Böylece üçüncü aşı olarak Sputnik V aşısı da ülkemizde kullanıma girecek."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aşı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü cuma namazı çıkışındaki açıklamasında, Rus aşısıyla ilgili olarak görüşmelerin yapıldığını, gerekirse Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüşme yapacaklarını ifade ederek, şunları söylemişti: Rusya'dan şu anda yine yaptığımız görüşmelerle Sputnik aşısı inşallah geliyor, gelecek.

Uzmanı aşı hakkında her şeyi 9 soruda cevapladı
Jurnal.ist

  • Koronavirüsle mücadelenin en önemli parçası olan aşılama uygulaması ülkemizde 14 Ocak'ta başlamıştı. Önce Çinli bir firma tarafından üretilen Sinovac aşısının kullanıldığı uygulama, devamında Alman-ABD ortaklığında yapılan Biontech-Pfizer aşısı ile devam etti. Halihazırda iki aşı ile devam ettiğimiz sürece bugün bir yeni aşı daha eklendi.