Suriye'deki savaş mağdurları güvenli bölgelere göç ediyor

HİKMET YALÇINKAYA
Abone Ol

Suriye'de 7 yıldır devam eden iç savaştan en fazla etkilenen yerli halk oldu. 800 kişi, Deyrezor ve Rakka'dan Fırat Kalkanı bölgesinde bulunan Şibiran köyüne zorunlu göç etti.

Suriye’de yaşanan çatışmalar sonucu Deyrezor ve Rakka’da yaşayan aileler güvenli bölgelere göç ediyorlar. Fırat Kalkanı bölgesinde bulunan Şibiran köyüne bin 500 kişinin barınabileceği geçici yaşam merkezi kuruldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin Halep kırsalında bulunan Şibiran köyüne göç eden ailelere günlük sıcak yemek dağıtımı, kışlık yardımları gerçekleştirdi. Vakıf, burada yaşayan sekiz yüz kişiye her gün sıcak yemek dağıtımı, ekmek dağıtımı, kışlık elbise, ayakkabı, battaniye, yer yatağı ve diğer ihtiyaçlar olmak üzere yardımları ulaştırıyor.

Deyrezor ve Rakka’da yaşayan 1500 kişi güvenli bölgelere göç etti.

Konuyla alakalı açıklama yapan İHH Kilis Medya Biriminden Yakup Alaca, “İç savaşın devam ettiği bu topraklarda insanlar güvenli gördükleri yerlere göç etmek zorunda kalıyorlar. Bundan dolayı göç edilen yerlerde bu masum insanlar için yaşam alanları oluşturmaya ve ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışıyoruz. Malum kış aylarındayız. Bölgede özellikle kadınların ve çocukların soğuktan korunmaları için tüm hızıyla çalışmalarımız devam etmektedir. Yardımlarını bizlere ulaştıran tüm hayırsever halkımıza teşekkür ederiz.” dedi.

Suriye’de 7’nci yılındaki savaşta 650 binden fazla insan hayatını kaybetti.

Ayrıca barınma merkezindeki çocuklar eğitimlerini sürdürmeleri için geçici derslikler kuruldu.

Ortadoğu’nun son yüzyılında yaşanan art arda çatışmaların en şiddetlisini yaşayan Suriye’de 7’nci yılındaki savaşta 650 binden fazla insan hayatını kaybederken, 10 milyon insan yerinden edildi. Yerinden edilen 10 milyon Suriyelinin yaklaşık 1 milyonu Türkiye sınırına yakın güvenli bölgelere sığındı.