Susam Sokağı'nın yeni kukla karakteri Otizm'li Julia

CİHAN DAMLA
Abone Ol

Dünyaca ünlü Susam Sokağı serisine otizm ile ilgili farkındalığı arttırmak ve otistik çocukların günlük hayattaki yerlerinin altını çizmek için Julia isminde yeni bir karakter eklendi.

Susam Sokağı'nın yapımcıları, toplumda otizm hakkında farkındalığı arttırmak amacıyla, otizm tanısı almış yeni karakterini tanıttı. Susam Sokağı'nın en yeni kukla karakteri Julia, turuncu saçları, iri yeşil gözleri ve elinde tuttuğu oyuncak tavşanıyla karşımıza çıkacak. Julia karakterini diğer Susam Sokağı kuklalarında ayıran en önemli özelliği ise, otizm tanısı almış bir çocuk olması. Julia, sorulan sorulara bazen biraz daha geç yanıt veriyor.


Susam Sokağı'nın yapımcıları, Amerika'da her 68 çocuktan 1 tanesini etkileyen otizm hakkında toplumdaki farkındalığı arttırmak amacıyla, Susam Sokağı karakterlerine Julia adında bir kız çocuk karakteri eklediler. Otizm aslında erkek çocuklar arasında daha yaygın bir durum. 42 erkek çocuktan 1 tanesinde otizm görülürken, 189 kız çocuğundan 1 tanesinde otizm görülmektedir. Bu durum, toplumda, otizmin yalnızca erkek çocuklarda görüldüğü algısını da doğuruyor. Susam Sokağı'nın yönetim kurulu başkan yardımcılarından Sherrie Westin, otizm tanısı almış bu kukla karakterinin bir kız çocuğu olmasına bu nedenle karar verdiklerini dile getiriyor. Susam Sokağı yeni karakterleriyle Nisan ayında ekranlarda olacak.