Suudi Arabistan 6 balistik füzeyi havada imha etti

HABER MASASI
Abone Ol

Husi gruplar, Suudi Arabistan'ın Cazan kentine 6 balistik füze saldırısı gerçekleştirdi. Suudi güçler, atılan balistik füzelerin 6'sını da havada imha etti.

Suudi Arabistan'ın liderliğindeki Arap Koalisyonu Sözcüsü Turki el-Maliki tarafından yapılan açıklamada, Yemen'in Sada vilayetinden terörist Husi milisleri tarafından fırlatılan 6 balistik füzenin düşürüldüğü kaydedildi.

Arap Koalisyonu Sözcüsü Turki el-Maliki

Karşılıklı gövde gösterisi

  • Saldırıyı, Husilerin 10 balistik füzeyle bu güne kadar gerçekleştirilen en büyük atak olarak duyurmasının ardından yapılan açıklamada Maliki, Husilerin sivilleri hedef almaya devam etmesinin koalisyon tarafından kendilerine verilen zararın büyüklüğünü yansıttığını belirtti.

Ne olmuştu?

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Cazan havalimanında Suudi Arabistan'a ait savaş uçakları ve Apaçi helikopterlerinin bulunduğu noktanın ve kentteki bazı askeri mevzilerin Bedir 1 türünden 10 balistik füzeyle vurulduğunu duyurmuştu.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı hükümete destek amacıyla sürdürdüğü hava operasyonlarıyla sivillerin toplu ölümüne yol açıyor.

Husilerden Suudi Arabistan askerlerine saldırı
Dünya Politika

Husilerden Suudi Arabistan'daki askeri kampa füze saldırısı
Dünya Politika

Husiler'den Suudi Arbistan'a saldırı: İki balistik füze atıldı
Dünya Politika