Tadına doyamayacağınız 6 farklı sütlü tatlı

HABER MASASI
Abone Ol

Şerbetli tatlı sevmeyenlere bir porsiyon sütlü tatlı yemek için 6 farklı öneri…

Tatlı sevmeyen neredeyse yoktur. Kilo alırım korkusuyla tatlılardan daima bir adım uzakta dursak da şerbetli tatlılarla birlikte düşünüldüğünde sütlü tatlılar daha çok tercih edilir. Hafif olması sebebiyle yemeklerden sonra yeseniz bile sizi rahatsız etmeyecek tadınıza tat, neşenize neşe katacak 6 farklı sütlü tatlı…
1. Tavuk göğsü
Un ve tereyağını kavuruyoruz. Üzerine süt ilave edip karıştırın. Ardından şeker ve vanilya ekleyin ve koyulaşıncaya kadar karıştırın. Kaynayan tavuk göğsünü ocaktan alın ve borcama dökün. Soğuyunca buzdolabına koyun. Servis yapmadan önce tarçın ya da çikolata sosu ile süsleyin.<o:p></o:p>
2. Kazandibi
Şekeri ve sütü kaynatın. Ayrı bir kapta soğuk suyla eritilen nişastayı kaynayan sütün içine ilave edin. Birlikte bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Bir fırın tepsisinin içine toz şeker serpin ve hazırladığınız muhallebiyi üzerine dökün. Kazandibini koyduğunuz tepsiyi ocağını üstünde şekerin rengi istediğimiz kıvama gelene kadar tepsiyi çevire çevire renginin dönmesini sağlayın. Ateşin üzerinden aldığınız kazandibini soğuduktan sonra spatula ile ters çevirerek servis yapın.
3. Sütlü irmik tatlısı
Tencerenin içine süt, toz şeker, irmik konulur. Kısık ateşte kaynayıp muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynayan irmik tatlısı ocaktan alınarak borcama dökülür. Siz istediğiniz farklı şekillerde servis yapabilirsiniz. Kek kalıbına dökerek farklı şekiller denebileceğiniz gibi bisküvi ile birlikte de servis yapabilirsiniz.
4. Sütlaç
Pirinç suyla birlikte suyu çekene kadar haşlanır. Suyunu çektikten sonra üzerine süt konulur ve pişmeye bırakın ara ara karıştırılarak kıvamını kontrol edin. Piştikten sonra kıvamı koyu olmadı diye düşünüyorsanız bir kâsede nişasta ve suyu erin. Kaynayan sütlaç içine ekleyin. Sütlacınızı pişti şimdide içine şekeri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Sütlacınız hazır kâselere koyup tarçınla birlikte servis yapabilirsiniz.
5. Supangle
Süt, kakao, toz şeker ve unu çırpın. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Pişen supangleyi ocaktan alarak vanilya ve margarin ekleyerek tekrar karıştırın. Hazırlamış olduğunuz supangleyi kâselere koyun ve buzdolabında soğumaya bırakın. Kâselere koyduğunuz supanglenin içine kakaolu ya da sade kek koyarak muhallebiyi eklerseniz daha lezzetli bir supangle yiyebilirsiniz.
6. Krem şokola
Tencereye nişastayı, pirinç ununu ve kakaoyu dökün. Ardından şekeri ve sütü ilave ederek karıştırın. Parçalanmış bitter çikolatayı karışıma ekleyerek orta ateşte, koyulaşıncaya kadar karıştırın. Tatlı koyulaşmaya başlayınca içinde topak kalıyorsa mikserden geçirin ve ocaktan alın. Sonra servis edeceğiniz kâselere ya da kuplara krem şokolayı dökerek soğumaya bırakın. Soğuyan tatlıları buzdolabından çıkarın. Krem şokolayı servis yapmak için ayrı bir yerde krem şanti hazırlayın. Hazırladığınız krem şantiyi sıkma poşetine koyun ve kâselerin kenarına s sıkarak süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.