TBMM heyeti Gazze'ye gitmeye hazırlanıyor

HABER MASASI
Abone Ol

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nda konuşan AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, "Yaşanan insan hakları ihlallerini yerinde incelemek üzere Filistin'in Gazze bölgesini ziyaret için çalışmalarımızı başlattık." ifadelerini kullandı.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık başkanlığında toplandı.

Gazze'deki Türk Kızılay personelinden acil ihtiyaç çağrısı
Türk Kızılay Filistin Delegasyonu personeli Muhammed Askeri, İsrail'in ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde acil ihtiyaç duyulan malzemelerin bilgisini paylaştı.

Türk Kızılay tarafından yapılan açıklamada, Türk Kızılay Filistin Delegasyonu personeli Muhammed Askeri'nin, Gazze Şeridi'nde çatışmaların başından bu yana savaş mağduru sivillere yardım ulaştırmak için görev yaptığı belirtildi.

Askeri'nin, tüm risklere karşı, Gazze'deki sıcak yemek ve gıda paketi dağıtımını sürdüren ekipte yer aldığı belirtilen açıklamada, Askeri'nin bölgede ihtiyaç duyulan acil malzemelere ilişkin video mesajı da paylaşıldı.

Askeri, görüntülü mesajında şunları kaydetti:

'Gazze Şeridi maalesef 17 gündür ağır bombardıman altında. Bombardıman neticesinde, 18 bin kişi yaralandı ve maalesef 5 bin 500 kişi hayatını kaybetti. Gazze Şeridi şu an hijyen, gıda, içme suyu, tıbbi sarf malzemesi, ilaç ve yakıta aşırı ihtiyaç duyuyor. Türk Kızılay olarak, barınma merkezlerindeki Gazzelilere, gıda, hijyen ve içme suyu yardımında bulunduk ve yardımlarımız devam ediyor. Uluslararası toplumdan bu malzemeleri, Gazzeliler için acil bir şekilde sağlamasını talep ediyoruz.'

Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Yanık, şunları kaydetti;

Sosyal Medya: İspanyol sokak sanatçısından Filistin’e yönelik çalışmalar

Yaşanan insan hakları ihlallerini yerinde incelemek üzere Filistin'in Gazze bölgesini ziyaret için çalışmalarımızı başlattık.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırılarında son durum
  • Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.
  • İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90'ın üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.
  • Çatışmalarda 20'si Filistinli, 3’ü İsrailli ve biri Lübnanlı olmak üzere 24 gazeteci yaşamını yitirdi.
  • İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 30 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi’nden 6, Hamas’tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.
  • Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.