Tek kanallı dönemin unutulmaz programları

HABER MASASI
Abone Ol

İşte tek kanallı dönemin 5 unutulmaz yayını…

O zamanlarda nerede sabahlara kadar televizyon izleme lüksü her şeyin değerinin bilindiği o dönemlere götürelim sizleri ...
1. Barış Manço ile 7’den 77’ye
Barış Manço'nun sunuculuğunu yaptığı Trt'de yayınlanan aile, çocuk ve eğlence programıydı. Yıllarca devam etmiş olan program pazar günleri yayınlanmıştır. Programın çeşitli bölümlerden oluşmaktadır. 90'lı yılların en çok izlenen çocuk programıydı. Program çeşitli bölümlerden oluşurdu.

Adam olacak çocuk: Yaklaşık bir düzine çocuk ve ailesinin katıldığı bölümde çocuklar şarkılar söyleyip birbirlerine puan verir, bu sırada Barış Manço çocuklarla özellikle iyi ve kötü alışkanlıklar hakkında sohbet eder.

Adam olmuş çocuk: 1994 yılında programa dahil edilir. Barış Manço meslek hayatında başarılı olmuş ünlü konuklarla sohbet eder.

İkinci kahvaltı: 70 yaş üzeri yaşlıların konuk edildiği bölümdür.

Dönence Dünya Turu: Bu bölümde Manço, dünyanın değişik bölgelerini izleyiciye tanıtır. Bu bölümde özellikle gezilen yörenin kılık kıyafet ve şarkıları gibi kültürel yönleri izleyiciye aktarılır.

Dere Tepe Türkiye: Türkiye'nin tarihi ve turistik bölgelerinin tanıtıldığı bölüm.

"Manço Klip" ve "Yabancı Klip":
Her program da Barış Manço'nun bir klibi yayınlanır, sonrasında dünya müzik listelerinden seçilen bir klip yayınlanırdı.

Program her seferinde Barış Manço'nun ağzından "Programımızın sonuna geldik. Bana her konuda; ama her konuda yazmaya devam edin. Adresini söyler. Haftaya karşılaşmak umuduyla, sağlıcakla kalın." sözleri ile biterek hafızalara kazındı.
2. Müzik Yelpazesi
Müzik Yelpazesi programını kendine has üslubuyla sunmuş olan Sezen Cumhur Önal çocukluk yıllarından hatırladığınız belli başlı televizyon karakterlerindendir. Yayınlandığı zamanlarda sakin sunumuyla şarkıları ve kişileri anons ederken ki naifliği akıllarınıza kazınmıştır mutlaka.

Sezen Cumhur Önal'ın Michael Jackson, Nat King Cole gibi şarkıcıları sunarken 'çukulata renkli sanatçı' tabirini kullanırdı.
3. Güler misin Ağlar mısın?
Zeki Alasya ve Metin Akpınar skeçlerine yer veren programın dizisi ve filmi de yapılmıştır. Güler misin Ağlar mısın izleyiciye eğlenceli vakit garantisi sunmaktaydı.
4. Bir Başka Gece
O zamanın ünlü şarkıcılarını konuk alan Çetin Çeki, Bir başka gece programıyla Cuma gecelerinin vazgeçilmez eğlence programı haline gelmişti. Kendine has üslubu ve ünlü şarkıcıya sorduğu sorularıyla Cuma geceleri izleyici ekrana kilitlerdi.
5. Spor Stüdyosu
Haber tarzındaki sunumuyla şimdiki yapımlardan ayrılan Spor Stüdyosu yayınlandığı saatte özellikle izleyici ekrana çekmeyi başarmış programlardandır. O dönem spor “Spor Stüdyosu ”programından sorulurdu.

Kaynak: Vikipedi