Teknolojiye esir olmayan çocuklar yetiştirmek için neler yapmalısınız?

HABER MASASI
Abone Ol

Mini minik bebeklerin ellerinde telefonlar, tabletler… Çocuklar günlerini ekran karşısında geçiriyor. Ebeveynlerin çoğunun yaptığı bu hataya düşmek istemiyorsanız; bebeklerinizde birlikte oyunlar oynamanızda fayda var. İşte size bebeklerinizle birlikte yapacağınız birbirinden eğitici 10 aktivite önerisi…

Bir kadın çoğu şeyi anne olunca anlar… Anneler her konuyu en ince ayrıntısına kadar düşünür. Bunlardan biri de çocukların oynayacağı oyunlardır… “Aman canım çocuklar kendi kendine oynar. Bırak kendi haline” şeklinde çok fazla yorumla karşı karşıya kalabilirsiniz. Hatta en yakınınızdakiler bile çocuğunuz için oyunlar üretmenize anlam veremeyebilir. Buna rağmen yılmayın ve oyunlar üretmeye devam edin.

“Çocuğum kitap okumuyor” diye dert yanıyorsanız; çözüm burada
Hayat

Eğlenirken öğrenecek

Çocuklarınızla birlikte oynadığınız oyunlar onların gelişiminde büyük rol oynar. Kendi ürettiğiniz ya da araştırmalar sonucunda öğrendiğiniz oyunları kısa süre içinde çocuklarınızla birlikte uygulayın. Bu aktiviteler sayesinde hem evladınızla keyifli vakit geçirirsiniz hem de onun eğitimi adına harika bir iş başarmış olursunuz. Aklınıza oyun gelmiyorsan bizden size 10 aktivite önerisi;

0. Kutu içindeki oyuncakları bulma
İhtiyacınız olan birkaç adet kutu ve oyuncak. Oyuncakların hayvan figürleri olmasını tercih edin. Kutuların içerisine oyuncakları yerleştirin ve çocuğunuza; “Ayı nerede, köpek nerede?” gibi sorular yöneltin. Çocuğunuzun sizin ismini söylediğiniz hayvanı bulması için ona zaman tanıyın. Çocuğunuz doğruyu bulduysa onu alkışlayın ve hayvanların seslerini taklit edin. 
0. Renkleri gruplandırma
Yanınıza rengârenk oyuncaklar alın. Ardından çocuğunuzla birlikte renkleri gruplamaya başlayın.
0. Şekilleri gruplandırma
Çocuklarınızla geometrik şekilleri gruplandırabilirsiniz. Bunun için piyasada bulunan oyuncakları kullanabileceğiniz gibi evde kendi imkanlarınızla da şekiller tasarlayabilirsiniz. 
0. Kitap okuma
Kitap okuma alışkanlığı küçük yaşlarda kazanılır. Bu nedenle henüz 7-8 aylık bebeklerinizi kucağınıza alıp, onlara resimli kitapları okuyabilirsiniz. 
0. Oyun hamuru
1 yaşını geçen çocuklarınızla birlikte gönül rahatlığıyla oyun hamuru oynayabilirsiniz.
0. Resim yapma
Resim yapmak; bebeklerin gelişimiyle doğru orantılı bir aktivitedir. Çocuğunuz kalemleri kavramayı öğrendikten sonra onlarla bol bol karalama çalışması yapabilirsiniz. 
0. El baskısı
Önünüze sulu boyaları alın ve bebeğinizle birlikte ellerinizi bir güzel boyalara daldırın. Ardından boyalı ellerinizi isterseniz bir deftere ya da kumaşa bastırın.
0. Bahçecilik
Toprakla uğraşmak her yaştaki insanı mutlu eder. Siz de çocuklarınızla birlikte bir şeyler ekip biçebilirsiniz. 
0. Makarna çubukları
Çubuk makarnaları evladınızla birlikte kevgirin deliklerine yerleştirmeye çalışın. Bu aktivite sayesinde son derece keyifli vakit geçireceksiniz. 
0. Lego kuleleri
Hem çocuklarınız hem de siz legolarla oynamaktan büyük zevk alacaksınız.