Televizyon tarihinin unutulmayan 15 dizi müziği

ŞUĞRA ELİF KÜÇÜKYAYLA
Abone Ol

Hepimizin duyar duymaz hangi diziye ait olduğunu kolaylıkla anlayabileceği, aklımızı hatıralarla dolduran Türk televizyon tarihinin en unutulmaz 15 dizisinin jenerik müziklerini sizler için derledik.

İşte o diziler ve jenerikleri...

1. Asmalı Konak

2002 ile 2003 yılları arasında yayınlanan Türk duygusal dram dizisi. Bahar İstanbullu bürokrat bir ailenin kızıdır. New York'taki sanat eğitimini tamamlarken Seymen ile tanışır. Birbirlerine aşık olan çift evlenmek üzere Kapadokya'ya giderler. Seymen ise Kapadokya'nın gelişmiş, aynı zamanda da geleneklerine bağlı köklü bir ailesinin varisidir. Asmalı Konak denilen muhteşem bir evde ailesi ile birlikte yaşamaktadır. Bahar gelin geldiği yöreye ve Seymen'nin yöredeki saygınlığına hayran kalır.

2. Süper Baba

1993 ile 1997 yılları arasında yayınlanan yerli dizi. Ekranların en beğenilen ve uzun soluklu dizilerindendir. Üç çocuklu boşanmış bir baba olan Fikret Aksu'nun namı diğer Fiko (Şevket Altuğ)'nun çocuklarıyla olan ilişkileri ve aşkları konu alınmıştır.

3. Bir Demet Tiyatro

1995 ile 2007 yılları arasında aralıklarla yayınlanan oyun/dizi. Her yaştan ve kesimden milyonlarca insanı ekran başına toplayan "Bir Demet Tiyatro", Çıtır Ailesi ve çevresindekilerin başından geçen hayata dair komik olayları konu aldığı bölümleriyle 7 yıl boyunca ekranlarda kalmayı başarmıştır. Dizide oduncu Feriştah karakteri, Yılmaz Erdoğan'ın lisede okurken oturduğu mahalle olan Aydınlıkevler'de bir oduncudan esinlenerek yer aldığı bilinmektedir.

4. Bizimkiler

1989 ile 2002 yılları arasında 13 yıl kesintisiz olarak yayınlanmış, Türk televizyonculuk tarihinin en uzun süren dizisidir. Bir apartmanda oturan, yöneticisinden kapıcısına kadar 7 farklı ailenin gündelik yaşamını, birbirleriyle ilişkilerini ve eksen ailenin, iş ve akrabalık ilişkilerini konu almıştır.

5. Mahallenin Muhtarları

1992 ile 2002 yılları arasında yayınlanan ve 337 bölümden oluşan Türk dizisi. Türkiye'nin en uzun süre devam eden dizilerinden biridir. Temel mahallenin muhtarının kızı Fadime’ye aşıktır. Uzun yıllar peşinden koşar. Kafasına bolca terlik ve süpürge yer ama pes etmez. En sonunda Fadime’yi ikna eder ve düğün günü gelir. Düğün günü ütü yapan Fadime ütüyü fişte unutur ve evde yangın çıkar. Çıkan yangında Fadime ölür. 193. Bölümde Fadime ölmüştür ve 1997 ile 2002 yılları arasında Temel ve Şirin aşkı yeni konu olarak işlenir. Yine Temel Şirin’den hoşlanır ve uzun uğraşlar sonunda 2002 yılında final bölümü ile evlenirler. Şirin ise üniversiteyi kazanan yeğenlerinin peşine İstanbul’a gelmiştir.

6. Çarli

1998 tarihinde yayınlanan komedi dizisi. 2 sezon yayınlandıktan sonra 24.bölümde final yapmıştır. Talat Sanal'a Amerika'da vefat eden amcası (Recep Albert) tarafından emanet edilen maymun Çarli'nin Türkiye'deki hikayesini konu almıştır.

7. Çiçek Taksi

1995 ile 2003 arasında yayınlanmış Türk televizyon dizisi. Bir zamanların en sevilen dizileri arasında gösterilen Çiçek Taksi, yıllarca ekranda yer almayı başaran yapımlar arasında yer almıştır. 90’larda yaşayan taksicilerin hayatlarını anlatan dizi, Türk televizyon tarihinde kendisine önemli bir yer edinmeyi başarmış ve reyting konusunda da istikrarını sürdürmüştür.

8. Dadı

2001 ile 2002 yılları arasında yayınlanan komedi dizisi. ABD TV dizisi "The Nanny"nin Türkiye uyarlamasıdır. Melek, yıllardan beri sevgilisinin gelinlik dükkanında çalışıp evlilik hayalı kurmaktadır. Sevgilisinin ayrılmak istemesiyle hayatı değişir. İşyerinden ayrılıp, eşini kaybeden zengin bir adamın çocuklarına bakmak üzere Dadı olarak işe girer. Çocuk yetiştirme konusunda deneyimsiz olan Melek, kendisine çok yabancı bir ortamda, o güne kadar görmediği değişik bir yaşam biçimiyle karşı karşıya kalır.

9. Deli Yürek

1998 ile 2002 yılları arasında yayınlanan, yönetmenliğini Osman Sınav'ın yaptığı Türk aksiyon, dram ve politik televizyon dizisi. 113 bölümden oluşur. Yusuf askerliğini yapıp dönünce, mahalleli tarafından sevinçle karşılanır. Bu arada zengin bir ailenin kızı olan Feraye, kaza yaptığı arabasını Yusuf'un çalıştığı tamirciye bırakır. Yusuf arabayı Feraye'nin evine götürdüğünde, gördüğü malikane ve Feraye'nin ailesi onu bir hayli şaşırtır. Mahalledeki lokantaya sık sık uğrayan mafya babası Süslü, Yusuf için yeni bir hayata gidebileceği bir yoldur. Yusuf, Süslü'yü ziyarete gittiği gün, bir pusuyla karşı karşıya gelir.

10. Yılan Hikayesi

1999 ile 2002 yılları arasında yayınlanmış Türk dizisi. Dizide köyden kaçan Zeyno'nun Memoli ile karşılaşıp birlikte yaşadığı maceralar anlatılmaktadır. Meltem Cumbul diziden 2001 yılında ayrılmıştır. Onun yerine Memoli´nin görev arkadaşı olarak Katerina Moutsatsos diziye katılmıştır. Reyting rekorları kıran dizi 90. bölümü ile ekranlara veda etmiştir.

11. Ruhsar

1998 ile 2001 yılları arasında Kanal D'de yayınlanmış fantastik tarzda bir aile dizisi. Ruhsar ve Mazhar adında iki insanın ölümsüz aşklarını ve başlarından geçen tuhaf olayları anlatır.

12. Serseri

2003 ile 2004 yılları arasında yayınlanan yerli dizi. Hırsızlığı iş edinen gençlerin yalanlarla dolu hayatlarını, saplandıkları çıkmazları konu edinen dizi Ömer, Cemo ve Cafer'in çevresinde başlayıp, yaşadıkları dünyayı da anlatıyor. Hapishaneye girdiğini ailesinden bile saklayan Ömer’in kaderi zengin ve güzel bir kadın olan Sibel ile kesişecektir.

13. Sıdıka

1997 ile 2003 yılları arasında yayınlanan yerli dizi. Sıdıka Saka ve İstanbul'un bir kenar mahallesinde yaşayan Sinoplu Saka ailesinin maceralarını anlatır.

14. Tatlı Hayat

2001 ile 2004 yılları arasında yayınlanmış komedi dizisi. ABD yapımı The Jeffersons adlı sitcom dizisinin Türkiye uyarlamasıdır. İhsan ve eşi Sevinç'in İhsan'ın kuru temizleme işinden bolca para kazanıp, Gültepe'deki gecekondudan Etiler'deki yeni lüks evlerine taşındıktan sonraki tatlı hikayelerini konu alır.

15. Yedi Numara

2000 ile 2003 yılları arasında TRT’de yayınlanan komedi dizisi. Aynı üniversitede okuyan ve aileleri başka şehirde yaşayan dört kız arkadaş ve bakkal Vahit’in taşralı üç amca oğlunun aynı apartmanda kalmaya başladıktan sonraki hikayeleri konu alır.