Televizyonun ahlak öldüren zehiri: İzdivaç programları

HABER MASASI
Abone Ol

Sunulan her şeyin casttan ibaret olduğu gerçeği yaşanan birçok olay ile ortadayken halen daha izlemeye devam ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki yalan da olsa izlediğimiz şey bize sahte bir keyif yaşatacak.

Benim diyen senaristin bile yazamayacağı derecede ki hikayeleri ile haftanın her günü yayında olan bu programlar; izdivaç, dest-i izdivaç, bilmem ne ile gibi sülkilasyonlar ile yayında kalmaya hatta türemeye devam ediyor. Bugün Flash tv oyunculuğu diye dalga geçtiğimiz dizileri, kıyamet kopsa yayınlamaktan vazgeçmeyecekleri halay programları ile Flash Tv'nin ürettiği bir algıdır bu program. Esra Erol'u hayatımıza izdivaç programcısı diye sokmuş, zamanla çöpçatanlık sunuculuğu gibi bir türü de oluşturmuştur.
0.
Sokak ağzı ile başlayan yayınlar zamanla şımarıklığa vurmuş, rakipler artmaya başlayınca da ciddiyete geçilmişti. Canlı yayında piknik yapmak, köçek kıyafeti giymek, yatarak program sunmak gibi birçok sunuş tarzı ile karşılaşmış olduktan sonra elbette.
0.
Yaşanan ilişkiler o kadar Arap saçına dönmüştür ki sunucuların bile bunu akıllarında tutabilmesi na-mümkündür. Loca diye tarif edilen bölümde birbirleriyle ilişkisi olmayan, konuşmayan kalmıyor. Düzeni sağlayan ise bilir kişi yorumcular ve karar merci sunuculardır.
0. Kimler sundu ve sunuyor
Az tanınmış türkücüsünden, izdivaç programlarından çıkma kaynanalara sunmayan kalmamıştır kuşkusuz. Bunu reytinglerden gelen pr çalışması için mi yapıyorlar yoksa ben işime bakarım gerisi beni ilgilendirmez mi diyorlar bilinmez fakat tüm bu kurguları yönettikleri ya da zorunda bırakıldıkları kesindir.
0. Bir canlı yayın sırasında karşılaşabileceğiniz olaylar
Kendilerini bulunmaz Hint kumaşı zanneden insanların, kendilerine talip gelen kişilere karşı uyguladıkları maddi statü sınırlandırmaları. Bir evlilikteki öncelikli maddenin para olduğu gibi bir fikir algılara alttan alttan işlenir.
0. Şarkıcılık
Şarkıcılık yönünü göstermeye gelmiş birbirinden fazla aday buralarda kendilerine yer bulur. Bir de dans edenleri vardır. İzlerken siz utanırsınız ama onlar hallerinden memnundur çünkü hayallerinde meşhur olacaklardır.
0. Kavgalar
Çoğunun orada bulunma nedeninin mesleklerinde yazan şarkıcı, model vb. mesleklerin yazmasından anlaşılır. -Ki birbirleriyle yaptıkları kavgaların getirmiş olduğu reytingin bilincinde olarak da bunu oldukça fazla gerçekleştirirler.
0. Alaya alınacak duruma düşme
0. İzdivaç programı meşhurları
0.
0.
0.
0. Orada bulunanların anlattıkları
http://www.yenisafak.com/hayat/evlilik-programina-katilan-ch-itiraf-etti-cogu-parali-oyuncu-2488078
"Orada bir senaryo var ve ben de buna alet oldum. Bana 'Şu kıza talip çıkacaksın' dediler. Söyleneni yaptım. Bir ay boyunca üç kızla ismim duyuldu. Oradaki bazı insanlar gerçekten eş arıyor. Bazıları ise bu işten para alıyor. Bunu yapımcılar açıktan değil de 'masraflarınızı karşılıyoruz, harçlık olsun' diyerek yapıyorlar. Bu bir kurgu. Bugün 'Sen N. ile aşk yaşa' diyorlar, ertesi gün de kavga edilmesini istiyorlar. İnsanları kandırıyorlar. M. ve B. vardı mesela. İnsanlar arkalarından dua ediyorlardı. Ama B. gerçek hayatta benim bir arkadaşımla beraber. Stüdyoda oyun oynuyor. Üç yıl boyunca evlenmeye gelip orada oturanlar var. Bir insan bu sürede ne yer, ne içer, nasıl geçinir? Sorgulayan yok."