Temassız ödeme çağ atladı: Artık gözlükle dahi ödeme yapılabiliyor

HABER MASASI
Abone Ol

Visa alt yapısıyla sunulan yeni sistem, güneş gözlüğü kullanarak pos cihazları üzerinden temassız ödeme yapmaya yarıyor.

Herhangi bir alışveriş anında kullanılabilen ödeme sistemleri her geçen gün artıyor. Özellikle yeni nesil banka ya da kredi kartlarının birçoğu temassız ödeme destekliyor. Yani artık isteyen herkes özel pos cihazları sayesinde şifre girmeden ödeme yapabiliyor. NFC teknolojisinin getirdiği bu sistem, artık cüzdanlara ve hatta güneş gözlüklerine entegre edilmiş durumda.
Halihazırda banka kartları ya da akıllı telefonlar üzerinden de bu işlemler gerçekleştirilebiliyor.

NFC bağlantısının sunulduğu güneş gözlüğü, basit ve hızlı bir şekilde ödeme yapmaya yarıyor. Hatta Visa alt yapısının sunduğu bu sistem öncelikle Avustralya'da yapılacak olarak sörf yarışmalarında kullanılacak. Testler sonrasında hayata geçirilecek olan gözlüklerin, ilerleyen süreçte şirketlerin özel üretimine sunulması da söz konusu.

Zamanla güneş gözlüklerinin yanı sıra diğer günlük araç - gereçler de bu özelliği sunabilir. Buradaki asıl kısas, kullanıcıların her daim yanında olan bir araç sayesinde temassız şekilde hızlıca ödeme yapabiliyor olması.