The New York Times muhabiri Türkiye’ye sokulmadı

HABER MASASI
Abone Ol

PKK'yı terör örgütü olarak görmeyen New York Times'ın muhabiri Rod Nordland, havaaalanı polisi tarafından Türkiye'ye sokulmadı ve İngiltere'nin başkenti Londra’ya geri gönderildi.

Dün Atatürk Havalimanı'na inen ABD'nin ünlü gazetesi The New York Times muhabiri Rod Nordland'ın ülkeye girişine izin verimezken, Nordland İngiltere'nin başkenti Londra'ya geri gönderildi.

Gazeteden açıklama


Gazetenin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Danışmanı David McCraw de ilk kez bir New York Times muhabirinin Türkiye'ye girişine izin verilmediğini ifade ederek, gazete muhabirinin neden Türkiye'ye sokulmadığı ile ilgili henüz yetkililerden bir açıklama yapılmadığını yazdı. Olayı twitter ve internet sayfasından okuyucuları ile paylaşan The New York Times gazetesi Nordland'ın dünyada 150'den fazla ülkede görev yapmış deneyimli bir muhabir olduğuna dikkat çekti.

Nordland da yaptığı açıklamada Atatürk Havalimanına geldiğinde İçişleri Bakanlığından polise gelen bir e-posta mesajı ile kendisinin ülkeye alınmaması talimatının verildiğini söyledi.

Avukat Orçun Çetinkaya, havalimanı polislerinin bir meslektaşına 'ulusal güvenlik' nedeniyle Nordland'ın kabul edilmediğini söylediklerini ifade etti.




New York Times'tan tepki çeken Türkiye kararı