Titremesiyle korkutmuştu: Merkel sağlık durumunu açıkladı

HABER MASASI
Abone Ol

Son günlerde önemli görüşmelerde titremesiyle objektiflere takılan ve günlerce bu görüntüler üzerinden tartışmalara konu olan Merkel, sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı. Almanya'nın ilk kadın Başbakanı Merkel, "Endişeleri anlıyorum, Sağlığım konusunda ilgiliyim. Şansölyelik görevimi de yerine getirebilecek durumdayım. 2021 benim için siyasi hayatımın sonu olacak ancak bundan sonra da hayatıma devam etmeyi umuyorum" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, titretme nöbetleri sonrası yaptığı açıklama ile sağlık durumu hakkındaki sorulara yanıt verdi.

Alman Şansöye, "Sağlığım hakkındaki endişeleri anlıyorum ancak bunları zaten yanıtladım. Sağlığım konusunda ilgiliyim. Şansölyelik görevimi de yerine getirebilecek durumdayım. 2021 benim için siyasi hayatımın sonu olacak ancak bundan sonra da hayatıma devam etmeyi umuyorum" dedi.

Ne olmuştu?

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in titrediği ve kendisine zor hakim olduğu görüntülerin ilki, Ukrayna Başbakanı Vladimir Zelenskıy'i Berlin'de ağırladığı sırada basına yansımıştı.

Merkel'in törendeki görüntüleri herkesi korkuttu
Ukrayna'da bulunan Merkel'in, resmi marşların okunduğu sırada şiddetli şekilde titrediği görüldü. Merkel'in fenalaşmasının sebebi olarak ise sert hava değişimi gösterildi. Berlin'den Kiev'e geçen Merkel'in ciddi bir su kaybı yaşadığı, 3 bardak su içtikten sonra tekrar kendine geldiği aktarıldı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni seçilen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşmek üzere Ukrayna'ya gitmişti...

64 yaşındaki Merkel'in korkutan görüntülerinin ikincisi ise, Almanya Adalet Bakanı Katarina Barley'in Avrupa Parlamentosu'na seçilmesi sebebiyle düzenlenen ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in konuşma yaptığı törende kameralara yansımıştı.
Angela Merkel yine titredi
Almanya Başbakanı Merkel'i geçen hafta Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky'yi karşılama töreninde birden titreme sarmıştı. Tüm yüzü beyazlaşan Merkel, düşmemek için adeta mücadele etmişti. Aynı titreme nöbeti kısa bir süreliğine yine yaşandı. Başbakan Merkel, Bellevue Sarayı'nda düzenlenen yeni Adalet Bakanı Christine Lambrecht'in mazbata töreninde yine nöbeti tuttu.

Alman Şansölye dün de, canlı yayında Finlandiya Başbakanı Antti Rinne'yi karşılama töreninde titrerken görüntülenmişti.

Merkel 3. kez titreme nöbeti geçirdi
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Finlandiya Başbakanı'nı ağırladı. Merkel tören sırasında yine titreme nöbeti geçirdi. Almanya Başbakanı'nın haftalar içerisinde üçüncü kez titreme nöbeti geçirdiği sırada böyle görüntülendi.

Daha fazla bu şekilde konuşulmak istemeyen Merkel, en son çareyi altına bir sandalye çekip, oturmakta bulmuştu.

Bu defa titremedi: Merkel'e sandalyeli önlem
Gündem