Tokat'ta askerlik yapacaklar buraya!

EYYUP TEL
Abone Ol

Tokat'ta 48'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığında askerlik yapacaklar için tüm bilgileri derledik. Tokat 48'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı hakkındaki tüm bilgileri sizler için araştırdık.

Tokat'ın iklimi nasıl? Tokat'ın meşhur yemekleri nelerdir? Tokat'ta hangi aktiviteler yapılır? Tokat 48'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı'na nasıl gidilir? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

48'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı – Tokat

5’inci Piyade Eğitim Tugayı 48’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı birliği Piyade Sınıfında er/erbaş eğitimi veren bir alaydır. Alay Tokat Merkez de bulunmaktadır. Kara Kuvvetleri Komutanlığının en önemli eğitim birliklerindendir.

Tokat hakkında kısa bilgi

Tarihi boyunca üzerinde barındırdığı medeniyetlerin izlerini taşıyan Tokat; zengin bir kültürel yapıya sahiptir.

Tokat'ın iklimi nasıldır?

Tokat ilinin iklimi, Karadeniz bölgesi iklimiyle İç Anadolu bölgesi iklimi arasında bir geçiş özelliği gösterir. Güneyde iklim daha serttir. Kıyıya yaklaştıkça bu sertlik azalır. Tokat ilinde senenin her mevsimi yağmur yağar.

Tokat'ın meşhur yemekleri nelerdir?

Tokat’ın yemek kültürü de oldukça zengin ve iştah açıcıdır.

Tokat Kebabı, Etli Dolma, Bakla Dolması, Keşkek, Gendüme Çorbası, Bacaklı Çorba, Cevizli Çörek, Bezli Sucuk, Bat gibi yemekleri sofralara ayrı bir renk katmaktadır.

Tokat'ta yapılacak aktiviteler neler?

  • - Ballıca Mağarasını gidin.
  • - Gökmedrese, Latifoğlu Konağı, Beysokağı, Sentemur Türbesi, Taşhan, Ali Paşa, Meydan Camileri, Hıdırlık Köprüsünü görün.
  • - Enfes bir doğa harikası olan Kaz Gölü, Reşadiye Zinav Gölü, Almus Baraj Gölü, Topçam, Gürnlevik, Çamiçi gibi doğal mesire yerlerini gezip görün.
  • - Tahta baskı ürünlerinin yapıldığı Yazmacılar Çarşısı, Bakırcı, Zurnacı, Çarıkçı gibi el sanatlarının yapıldığı yerleri gezin.
  • - EI dokuma kumaşların ve otantik yöresel giyim kültürünün sergilendiği köyler ziyaret edin.
  • - Dünyaca ünlü Niksar Ayvaz Suyunu Kaynağından için.

48'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı'na nasıl gidilir?

Karayolu: 48’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığına kara yolu ile ulaşım mevcuttur. Asker celp dönemlerinde Tokat otogarından 48’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığına ulaşım komutanlığa ait askeri araçlarla sağlanmaktadir.

Hava Yolu: Tokat da bulunan hava alanı şehir merkezine 25 km uzaklıktadır. Hava alanından şehir merkezine sivil servisler mevcuttur.