Toyota, trafik kazalarını önlemek için sürücü ve yolcuların kalbine odaklanıyor

YUNUS EMRE ŞAHİN
Abone Ol

Toyota, üzerinde çalıştığı yeni teknolojiyle trafikteki sürücü ve yolcuların kalp krizi riskini tespit ederek otomobili güvenli bir bölgeye çeken yeni bir sistem geliştiriyor.

Yapay zeka teknolojileri sayesinde her geçen gün daha da akıllanan otomobiller, kaza risklerini an be an takip ederek buna göre işlemler gerçekleştirebiliyor. Bu kapsamda son olarak Toyota'nın geliştirdiği yeni teknoloji de büyük önem taşıyor. Japon otomobil üreticisi bu sistem vasıtasıyla sürücü ve yolcuların seyahat sırasında kalp krizi geçirme riskini anlık takip ederek; meydana gelebilecek kazaları önlemeyi amaçlıyor.

Kendi elektrikli otomobilini üreten Toyota, Tesla'dan ayrıldı
Teknoloji

Toyota, sürücüsüz otomobiller için Nvidia ile anlaştı
Teknoloji

Toyota'nın geçtiğimiz dönemlerde sürücüsüz otomobil konusunda NVIDIA'nın Drive PX platformunu kullanacağı da ortaya çıkmıştı.
Michigan Üniversitesi ile birlikte geliştirilen teknoloji, olası bir kriz anında otomobili güvenli şekilde durdurmayı temel alıyor. Michigan araştırmacılarından Kayvan Najarian, konuyla alakalı yaptığı açıklamayla sürücü ve yolcuların fizyolojik değişimlerini izleyip olumsuz durumların analiz edildiği bilgisini paylaştı. Bu sistemde araç içine ve emniyet kemerine yerleştirilen özel sensörler sayesinde elde edilen veriler otomobile doğrudan "komut" olarak iletiliyor. Böylece trafikte bilhassa 65 yaş ve üstündeki kişilerdeki kaza riskinin çok önemli bir oranda azalması bekleniyor.

Toyota'nın bu teknolojisinin yeni nesil sürücüsüz otomobillerle daha da büyük önem kazanacağı aşikar. Zira beşinci seviye sürücüsüz otomobillerde artık şoförün seyahat sırasında araca hiçbir şekilde müdahale etmesine gerek kalmıyor; doğal olarak hem sürücü hem de yolcularda olası bir fizyolojik değişim anında otomobil doğrudan sağlık kuruluşlarının yolunu tutabilecek.