Trump'ın uzay logosu alay konusu oldu: Paralarınızın uçup gittiği kara delik

HABER MASASI
Abone Ol

ABD Başkanı Trump’ın, Uzay Kuvvetleri kurulması gerektiğine dair talimatı üzerine Beyaz Saray ekibi çalışmalara başladı. ABD Uzay Kuvvetleri için oylamaya sunulan logo alternatifleri sosyal medyada alay konusu oldu.

ABD’nin önemli gazetelerinden The Hill , bir tanesinin Trump’ın bir sonraki seçim kampanyasındaki hediyelik malzemelerde de kullanılması planlanan logo için sunulan 6 alternatifi yayınladı, Twitter kullanıcıları logolarla alay etti.

Twitter kullanıcıların birçoğu ise ne logoları, ne de ABD Başkanı Trump’ın Hava Kuvvetleri’nden ayrı olarak Uzay Kuvvetleri de kurulması talimatını beğendi. Başka bir deyişle ABD Silahlı Kuvvetleri’ne altıncı bir kol ekleme fikri Amerikan kamuoyunun tepkisini çekti.

@mcspocky adlı kullanıcı, seçtiği alternatif için “Slogan: Paralarınızın uçup gittiği kara delik” ifadesini kullandı.

Önerilen alternatiflerden birini NASA’nın mevcut logosuna benzeten @thekevincurry adlı kullanıcıysa, “Uzay kuvvetlerinin bu logosu NASA’nın Sovyet türü” diye bir tweet attı.

Birçok sosyal medya kullanıcısıysa logolarda birer harf değiştirerek komik alternatifler önerdi:

Bazı Amerikalılar, Trump’ı bir füzeye bağlanmış şekilde görüntüledi ve altına, “Haydi onu Güneş’e doğru fırlatalım” sloganını kullandı.

Ne olmuştu?

Önceki gün ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’da basın toplantısı düzenleyen Başkan Yardımcısı Mike Pence, Silahlı Kuvvetler’in 6. kolu olarak Uzay Kuvvetleri’nin 2020’de kurulacağını açıklamıştı.