Türk dizi tarihine damga vurmuş 7 sahne

HÜSNA KÖŞGER
Abone Ol

Türk dizileri, hem yurt içi hem de yurt dışında büyük bir hayran kitlesini elinde bulunduruyor. Tabi bunda hafızalarımıza kazınan sahnelerin etkisini es geçmemek lazım.

Türkiye, Dünya dizi pazarında lider konumda. Hikayelerimiz ve oyuncularımız hem yurt içi hem de yurt dışında büyük bir hayran kitlesine sahip. Elbette bu durumda, akıllarımızdan halen çıkmayan o sahneler de etkili.

Her izleyişimiz de bir kez daha ağlatan, oyunculukları ve replikleriyle unutulmazlar listesinin baş köşesine kazınan 7 sahneyi sizler için derledik:

0.
0. Paramparça
Paramparça - YouTube kanalı

Hazal'ın sakat kalış anı ve yaşadığı krizler bir yana, yürüyemediğini öğrendiği anda yaşadığı üzüntü herkesin içine işlemişti. Nitekim Erkan Petekkaya bile sahneyi ekranda izledikten sonra Hazal'ı oynayan Alina Boz'u arayıp tebrik etmişti.

0.
0. Öyle Bir Geçer Zaman Ki

Kuşkusuz bugün akla gelen en kritik dizi sahnelerinden biri. Aras Bulut İynemli'yi zirveye taşıyan, dönemin televizyon programlarında performansıyla kendisini alkışlattırdığı o sahne. İynemli'nin delirme yakın planları çekilirken, Petekkaya'nın karşıdan rol verdiği ve İynemli'ye daha da yükselmesi gerektiğini söylediği belirtilir. Hem meslektaş hem de öğretmen olmak bu olsa gerek.

0.
0. Ezel

Ezel, yayınlandığı ilk bölümden bu yana her zaman en çok konuşulanlar arasına girmeyi başardı. Kenan Birkan ve Ramiz Dayı ise unutulmayanlar arasına... Peki size meşhur hastane sahnesinden bahsetsek? 

0.
0. O Hayat Benim
Fox TV - YouTube kanalı

Annelerimiz en değerli varlıklarımız. Bir anneyi kaybetmenin acısını kelimelere dökmek zor. Fakat Ceren Moray için repliklere dökülen bu acıyı kalbin en derininde hissettirmek çok kolay.

0.
0. Avlu

Neşet Ertaş türküsüne mi ağlayalım yoksa Demet Evgar'ın yürekleri kor eden oyunculuğuna mı bilemedik?

0.
0. Anne
Anne - YouTube kanalı

Anne dizisi, ilk bölümüyle öyle bir etki yapmıştı ki; benim diyeni bile ağlatmıştı. Peki bu denli dikkat çeken sahnesi hangisiydi? Elbette küçük kızın annesi ve üvey babası tarafından çöpe atılması...

0.
0. İçerde
İçerde - YouTube kanalı

Belki de final bölümü kadar etkili olan bir bölümdü. Özellikle de Sarp ve Umut'un kardeş olduklarını öğrendikleri o an. Sahneyi izlemeden önce mendillerinizi hazırlamanız önerilir.