Türk Hava Yolları açıkladı: 31 Mart'tan itibaren ücretsiz internet dönemi başlıyor

HABER MASASI
Abone Ol

Türk Hava Yolları, ABD ve İngiltere'nin uyguladığı ambargoya karşı atak yapmaya devam ediyor. Son olarak şirketin 31 Mart'tan itibaren yolculara ücretsiz internet hizmeti sunacağı da netleşti.

Geçen hafta alınan kararla birlikte ABD ve İngiltere, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu sekiz farklı Orta Doğu ülkesi için ambargo niteliğinde uygulama başlattı. Doğrudan uçuşlarda kabine elektronik cihaz almayı yasaklayan bu yeni sistem, planlara göre başta Türk Hava Yolları olmak üzere diğer birçok hava yolu şirketini önemli bir oranda etkileyecekti ki, beklenen olmadı.
7 maddede ABD'nin elektronik cihaz yasağının perde arkası
Türk Hava Yolları'nın elektronik cihazları taşımak için kullanacağı özel korumalı bavul.

Ambargoya karşı çözümler üreten Türk Hava Yolları, yolcuların kafasındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmak için açıklama yaparak, uçağa alınmayan elektronik eşyaların özel bavullarla taşınacağını ve böylece cihazların hiçbir zarar görmeyeceğini bildirdi.
THY atağa devam ediyor: Elektronik eşyalar özel bavullarda korunacak
Türk Hava Yolları, ABD ve İngiltere'ye doğrudan uçuşlarda yolculara ücretsiz internet kullanımı sağlayacak.

Şirket bir atak daha yaparak Amerika uçuşlarında dizüstü bilgisayar ve tabletlerini teslim eden yolculara ücretsiz internet hizmeti sunulacağını bildirdi. Aslında bir süredir bu tarz çalışmalar olabileceğine yönelik bilgiler ortaya çıkıyordu.
Ne yapsalar boş: THY internet ve tablet yasağını aştı!
Ancak son olarak dün akşam saatlerinde Türk Hava Yolu Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin yaptığı açıklama konu netlik kazandı. ABD ve İngiltere tarafından oynanan kirli oyun bir kez daha başarılı olamadı; keza bunun en net örneği de yasağın uygulandığı günde bile 180 bin yolcu taşınmış olması.
0.