Öğrenciler için ideal bir hoca: Nabi Avcı

ÖMER FURKAN ÇINAR
Abone Ol

Ayşe Böhürler'in TVNET'teki Türk Kahvesi programının bu haftaki konuğu Prof. Dr. Nabi Avcı oldu. Öğrencilerinin "Dersini dinlemek, bulmaca çözmekten daha zevklidir" dediği Prof. Dr. Avcı, öğrencileriyle olan ilişkisini, büyürken yanında yetiştiği insanları anlattı.

Gündemin gerilimli konularından uzak hayatın içinden sorularla, hem konukların hem Türkiye'nin hikayesi Ayşe Böhürler'in sunduğu Türk Kahvesi ile ekrana geliyor.

Ayşe Böhürler.

Bu hafta Prof. Dr. Nabi Avcı'nın konuk olduğu Türk Kahvesi, bugün ve her pazar saat 11.10'da TVNET ekranlarında.

İletişim Felsefesi ve İletişim Sosyolojisi eğitimi veren Nabi Avcı, Başbakanlık danışmanlığı, AK Parti Milletvekilliği ve Bakanlık yaptı.

"Hayat karşıma hep iyi insanlar çıkardı. İlkokuldan itibaren iyi insanlarla karşılaştım. İlk tanıdığım öğretmen dayımdı. Fethi Gemuhluoğlu abim, Ali Malkoç abim gibi pek çok büyüklerle mülaki olduk. Ali Malkoç'un bir sözü vardır:

İnsan insanın gövdesinde yetişiyor.

Nabi Avcı.

Nabi Avcı kimdir?

Nabi Avcı, 8 Ekim 1953 yılında Bilecik'te doğdu.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri alanında doktora yaptı.

Kültür Bakanlığı'nda memuriyete başlamasının ardından, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nde öğretim görevlisi oldu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi2nde profesör olan Avcı; Milli Eğitim Bakanlığı Müşavirliği ve Başbakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu.

TÜBİTAK Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu Üyeliği ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığındda bulundu ve 24. ve 25. Dönemde Eskişehir AK Parti Milletvekili seçildi.

Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Nabi Avcı, 65. Hükümette Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev aldı.

Nabi Avcı, çok iyi düzeyde İngilizce bilmekte olup, evli ve beş çocuk babasıdır.