Türkan Şoray: Belki bundan sonra sinema yapmam

HABER MASASI
Abone Ol

Türk sinemasının 4 büyük kadın oyuncusundan biri olan Türkan Şoray mesleği bırakacağının sinyallerini verdi.

Rol aldığı film sayısı ile dünyanın bir film de en çok oynayan tek aktristi olan Türkan Şoray; 57 yıllık kariyerine 195 film, 20 ödül ve 10'dan fazla televizyon projesi sığdırmış, Türkiyeyi uluslararası alanda temsil eden ilk kadın rejisör(yönetmen) olmuş bir sanatçı.


Türkan Şoray, Filiz Akın, Fatma Girik ve Hülya Koçyiğit; Türk sinemasının 4 büyük kadın oyuncusu olarak kabul edilir.

Yazarlığı çok sevdiğini ve sinemaya kırgın olduğunu söyleyen ünlü sanatçı Türkan Şoray: "Belki bundan sonra sinema yapmam" diyor. 2. baskısı geçtiğimiz günlerde İş Bankası kültür yayınlarından çıkan "Sinemam ve Ben" adlı kitabının İş Sanat Konser Salonu'ndaki basın tanıtımına katılan Şoray, etkinlikte yöneltilen soruları yanıtladı.


Yönetmenliğini üstlendiği "Uzaklarda Arama" isimli filmi için: "Çok büyük haksızlıklar yaşanıyor sinema sektöründe. Bir tekelleşme var." var diyen sanatçı; "maalesef ki onun kurbanı olduk biz de. Kızım daha enerjik, genç. O, bu işe devam edecek ama ben biraz kırgınım. Yani sinemayı tamamen bıraktım da diyebilirim. Aslında kalbime göre katiyen sinemasız yaşamam mümkün değil ama o duygular içindeyim şu an" diyerek sinemayı bırakacağının sinyallerini verdi.