Türkiye ‘Kudüs’ için meydanlarda

ÇAĞRI SAÇARALP
Abone Ol

ABD Başkanı Trump’ın, Kudüs'ü ‘İsrail'in başkenti’ olarak tanıması ve Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınacağını açıklamasına en sert tepkiyi Türk milleti verdi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması ve Tel Aviv'deki ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınacağını açıklaması çok sayıda kentte binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Balfour Deklarasyonuna çarpıcı bir kısa filmle bakış
Gündem

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının organizesinde Eyüp Sultan Camisi'nde sabah namazını kılan vatandaşlar, daha sonra ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösteren ellerinde "Kudüs onurumuzdur", "Kudüs namusumuzdur", "Kudüs istiklal ve istikbaldir" dövizleri taşıyarak Trump’ın skandal kararını protesto etti.

İsrail askerleri Filistinlilere saldırıyor
Gündem

Türkiye’nin dört bir tarafında kılınan cuma namazının ardından bir araya gelen vatandaşlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv'deki büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi.

ABD'nin Kudus'ü İsrail'i başkenti olarak tanımasının ardından Fatih Camii'nde cuma namazı sonrası binlerce kişi Filistin bayraklarıyla, “Kudüs namusmuzdur”, “Kudüs İslam’ındır”, “Kudüs kırmızı çizgimizdir” dövizleriyle protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Ankara'da da Hacı Bayram Camii ile Kocatepe Cami'sinde Cuma namazının ardından ABD ve İsrail protesto edildi.

ABD'nin provokatif Kudüs kararı Chicago’da protesto edildi
Gündem

Sosyal medyadan tepkiler yağıyor! Türkiye Kudüs için ayakta
Eğlence

İşte, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye'nin pek çok noktasındaki protestodan kareler...