Türkiye şehitlerini uğurluyor: Şehidin emekli polis babası törene sedye ile katıldı

SENA ŞEKER
Abone Ol

Irak'ın kuzeyinde girdikleri mağarada metan gazından etkilenerek şehit olan 12 askerin ailelerine acı haber ulaştı. Şehit olan askerlerden 10'u bugün son yolculuklarına uğurlanıyor...

Piyade Sözleşmeli Er Celattin Uyanık

Kilit Harekatı bölgesindeki bir mağarada yürütülen arama-tarama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kalarak şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Celattin Uyanık, memleketi Bitlis’te gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlanıyor.

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki bir mağarada gerçekleştirilen arama-tarama faaliyeti sırasında metan gazından etkilenerek şehit olan 12 askerden biri olan Piyade Sözleşmeli Er Celattin Uyanık (24) için Ersan Camii’nde cenaze namazı için tören düzenlendi. Kılınan namazın ardından şehidin naaşı Mutki ilçesine bağlı Dereyolu köyünde defnedilmesi bekleniyor.

Cenaze törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlı Abdülkadir Uraloğlu, AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, askeri erkan, kurum amirleri, şehidin ailesi, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Celattin Uyanık memleketi Bitlis'te son yolculuğuna uğurlanıyor
Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki bir mağarada yürütülen arama-tarama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kalarak şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Celattin Uyanık, memleketi Bitlis'te gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlanıyor.

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki bir mağarada gerçekleştirilen arama-tarama faaliyeti sırasında metan gazından etkilenerek şehit olan 12 askerden biri olan Piyade Sözleşmeli Er Celattin Uyanık (24) için Ersan Camii'nde cenaze namazı için tören düzenlendi. Kılınan namazın ardından şehidin naaşı Mutki ilçesine bağlı Dereyolu köyünde defnedilmesi bekleniyor.

Şehit olan askerlerimizden biri olan Piyade Sözleşmeli Er Celattin Uyanık (24) için memleketi Bitlis'te cenaze töreni düzenlendi. Şehit Uyanık'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, sabah saatlerinde Bitlis Devlet Hastanesi morgundan alınarak, kent merkezindeki Ersan Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen törene ailesi, yakınları, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Şehit Uzman Çavuş Ümit Üzüm

Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki bir mağarada yürütülen arama-tarama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kalarak şehit düşen Şehit Uzman Çavuş Ümit Üzüm memleketi Kayseri'de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlanıyor.

Şehit Ümit Üzüm memleketi Kayseri'de gözyaşlarıyla uğurlandı
Pençe-Kilit Harekâtı kapsamında yürütülen arama-tarama faaliyetleri sırasında bir mağarada metan gazına maruz kalarak şehit olan Uzman Çavuş Ümit Üzüm, memleketi Kayseri'de dualarla defnedildi. Acılı ailesi ve silah arkadaşları, şehidi gözyaşları içinde uğurladı.

Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde görev yapan Şehit Uzman Çavuş Ümit Üzüm, terörle mücadele kapsamında bir mağarada gerçekleştirilen arama-tarama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kaldı. Gazın etkisiyle bilincini kaybeden Üzüm, olay yerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Acı haber, şehidin memleketi Kayseri'ye ulaştığında ailesi ve yakınlarını yasa boğdu. Şehidin naaşı askeri törenle memleketine getirildi. Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki Hulusi Akar Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi, yakınları, askeri yetkililer, Kayseri protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dualar eşliğinde kılınan cenaze namazının ardından Şehit Üzüm, Kayseri Şehir Mezarlığı'nda defnedildi.

Uzman Çavuş Kani Obi

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde bir mağarada arama tarama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kalarak şehit olan Uzman Çavuş Kani Obi için Ordu'da cenaze töreni düzenleniyor.

Şehit Uzman Çavuş Kani Obi memleketinde son yolculuğuna uğurlandı
Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde yürütülen arama-tarama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kalarak şehit olan 12 askerden biri olan Uzman Çavuş Kani Obi için tören düzenlendi. Şehit Obi, dualarla toprağa verildi.

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 21 Haziran'da bir mağarada yürütülen arama-tarama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kalan 12 askerden biri olan Uzman Çavuş Kani Obi, son yolculuğuna uğurlanıyor.

Şehit Obi için ilk tören Şırnak'taki askeri birliğinde düzenlendi. Ardından cenazesi ailesinin yaşadığı Ordu'ya getirildi.

Bugün Ordu'da düzenlenen cenaze merasimine şehidin ailesi, yakınları, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Duygusal anların yaşandığı törende şehit, dualarla toprağa veriliyor.

Milli Savunma Bakanlığı, olayla ilgili yaptığı açıklamada “Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Mücadelemiz kararlılıkla sürecek” ifadelerini kullandı.

Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Gültekin

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yürütülen arama ve tarama görevi sırasında mağarada metan gazından etkilenerek şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Gültekin (23) için Sultangazi'de yaşadığı evinden alınarak camiye götürüldü.

Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Kuşak

Pençe-Kilit Harekat bölgesinde bir mağarada arama tarama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kalarak şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Kuşak son yolculuğuna uğurlanıyor.

Şehit Ahmet Kuşak Balıkesir'de son yolculuğuna uğurlanıyor
Pençe‑Kilit'te metan gazına maruz kalarak şehit olan Er Ahmet Kuşak, Balıkesir'in Kepsut ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı

Balıkesir'in Kepsut ilçesi Alagüney Mahallesi'ne bağlı baba ocağında yaşayan Piyade Sözleşmeli Er 23 yaşındaki Ahmet Kuşak, Pençe‑Kilit Harekatı bölgesindeki bir mağarada arama‑tarama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kalarak şehit oldu.

Irak'ın kuzeyindeki Pençe‑Kilit Harekatı bölgesinde yürütülen mağara içi arama‑tarama faaliyetleri sırasında açığa çıkan metan gazına maruz kalan Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Kuşak (23), yoğun müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü

Şehadet haberi, Balıkesir'in Kepsut ilçesindeki Alagüney Mahallesi'ndeki baba ocağına ulaştı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri ile Kaymakam Tarık Yerlikaya tarafından acı haber verildi. Duygusal anlarda, baba Mehmet Kuşak (66) ile anne Cemile Kuşak (65) fenalaştı, ambulansa alınarak sağlık ekiplerince tedavi edildi. Babaevine Türk bayrağı asıldı.

Piyade Komando Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura

Minik Deniz’den şehit babasına son bakış

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde metan gazına maruz kalarak şehit olan Akhisarlı Piyade Komando Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura, memleketi Manisa’nın Akhisar ilçesinde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 6 yaşındaki kızı Deniz Ece’nin şehit babasının tabutuna bakışı ise yürekleri dağladı.

Şehit Fikret Mangura (37) için Akhisar Yeni Camii’nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat, Manisa Valisi Vahdettin Özkan, Ege Ordu Komutan Yardımcısı Tümgeneral Emre Tayanç, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, İYİ Parti Manisa Milletvekili Şenol Sunat, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, askeri erkan ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende şehidin annesi Misliye Ozan ile eşi Melahat Mangura büyük üzüntü yaşarken, pankreas kanseri tedavisi gören emekli polis babası Vasfi Mangura da cenazeye sedye ile katıldı. Şehidin annesi, babası, erkek kardeşi, eşi ve minik kızı tabuta sarılıp öperek gözyaşlarına boğuldu. Minik Deniz’in şehit babasının tabutuna bakışı ise yürekleri dağladı. Cenaze namazı öncesi minik Deniz’e babasının askeri beresi takıldı.

Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından cenaze aracına yerleştirilen şehidin naaşı, dualar ve tekbirlerle İzmir’in Seferihisar ilçesindeki şehitliğe defnedilmek üzere Akhisar’dan Seferhisar’a doğru yola çıktı.

Melahat Türenç ile evli olan 37 yaşındaki şehit Fikret Mangura, 6 yaşında Deniz Ece isimli bir kız babasıydı.

Uzman Çavuş Enver Yaman

Pençe-Kilit Harekatında şehit olan Uzman Çavuş Enver Yaman, Niğde’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde sürdürülen arama-tarama faaliyetleri sırasında metan gazına maruz kalarak şehit olan Niğdeli Uzman Çavuş Enver Yaman Niğde merkeze bağlı Edikli Kasabasında düzenlenen törenle son

Törene şehit Enver Yaman’ın eşi, çocukları ve annesi, babası ve kardeşlerinin yanı sıra, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Milletvekilleri Cevahir Uzkurt, Cumali İnce, Tuğgeneral Mehmet Bahtiyar, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, il protokolü, askeri yetkililer, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Enver Yaman, kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığındaki şehitliğe defnedildi.